Potrebno
Za koru :
6 jaja
6 kašika brašna
3 kašike mleka
3 kašike vode
1 kašika ulja
1 kašikica soli
1 kesica praška za pecivo
oko 200 gr. špinata
Za premaz:
1 čaša pavlake (od dva decilitra)
300 gr. sitnog sira
3 – 4 kisela krastavčića(može i nemora )
Još je potrebno:
300 gr. sira trapista ili nekog drugog ( isečen na tanke listiće)
300 gr. purećih dimljenih prsa (tanko sečeno) ili šunkarica
Priprema:
Za koru :
Umutiti penasto belanca pa polagano dodavati žumanca i mutiti. Dodati so, brašno, prašak za pecivo, promešati pa dodati mleko, vodu, ulje, špinat . Izmešanu masu izliti u tepsiju (34 x 30) obloženu pek papirom.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Vruću koru umotati u rolat zajedno sa pek papirom i ostaviti da se hladi oko 30 minuta.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Vruću koru umotati u rolat zajedno sa pek papirom i ostaviti da se hladi oko 30 minuta.
Ohlađenoj kori ukloniti pek papir i preko cele površine premazati premaz od sira
Zatim poredati listove sira (trapista ili bilo koji drugi), preko sira listove šunkarice ili dimljenim purećim prsima.(moze i suho meso ,pršut,mortadela ma šta imate )
Zatim poredati listove sira (trapista ili bilo koji drugi), preko sira listove šunkarice ili dimljenim purećim prsima.(moze i suho meso ,pršut,mortadela ma šta imate )
Uviti lagano u rolat pazeći da kora ne popuca.
Ostaviti u frižider da se stegne pa iseći i poslužiti.
Ostaviti u frižider da se stegne pa iseći i poslužiti.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar