ponedjeljak, 4. prosinca 2017.

Pohovani palačinci sa piletinom i hrskavom koricom !


Potrebno:

Za palačinke:
3 jaja,
13 kašika brašna,
300ml mlijeka
300 ml  mlake  vode,
prstohvat soli,

Za punjenje :
pileća prsa
2 kašike pavlake
2 kašike majoneze
100 g mozzarela sira
so
Za hrskavi omotač:
2 jaja
prezla

Priprema :
Za palačinke :
Od prethodno pobrojanih sastojaka napraviti palačinke.
Za punjenje :
Pileća prsa sitno isjeckana ispržiti na ulju.
Dodati pavlaku, mozzarelu, majonezu i posoliti po želji.
Filovati i rolati palačinke(dvije strane zabaciti ka sredini zatim zaviti u rolnicu ). Nakon toga palačinke uvaljati prvo u jaje pa onda u prezlu. Pržiti palačinke dok ne dobiju zlatnu boju. Kao dekoraciju koristiti kiselu pavlaku.
Poslužite tople mada su lijepi i hladni .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar