Potrebno :
2 kutije noblica
200 ml negaziranog soka od pomprandže
Za fil /dekoraciju :
5 pudinga
1,6 l mleka
200 gr šećera
500 gr margarina
6 kesica šlaga
100 gr mlevenih lešnika
100 gr čokolade za kuvanje
100 gr mleka u prahu
Priprema
Za fil/kremu:
U šerpu na šporetu sa 600ml mleka dodamo šećer. U 400 ml dodamo prašak za puding i umutimo da nebude grdvica . Mlijeko sa pudingom dodamo u uzavrelo mleko, uz neprekidno mešanje. Kada dobije potrebnu gustinu sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi. U ohlađen puding dodamo margarin i mešamo mikserom dok se ne sjedini fil. Delimo fil na tri jednaka dela.
U prvi dodamo mleko u prahu, u drugi mlevene lešnike a u treći izrendanu čokoladu. Svaku noblicu potopimo u sok od pomorandže i redamo na tacnu za tortu, formirajući kružni oblik. Premažemo filom sa mlekom u prahu. Ponovo redamo noblice potopljene u sok od pomoranžde i premažemo filom sa lešnicima. Redamo još jedan red noblica.
Filom sa čokoladom punimo špric i loptice nanesemo na kraj gornje površine i na stranični deo torte. Mikserom mutimo 600 ml mleka i prašak za šlag. Šlagom punimo špric i dekorišemo stranični deo i gornju površinu torte.
Tortu ostavite da odstoji u fržideru bar 4 sata jos bolje ako može preko noci da se ukusi spoje sa keksom .Ohladenu tortu režite na željene komade i poslužite .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar