Potrebno
Za podlogu :
240 gr mljevenog keksa(ja sam koristila petit beurre)
120 gr maslaca
Za kremu :
200 gr čokolade za kuhanje
100 gr mliječne čokolade
120 gr maslaca
80 ml tople vode
4 kom žumanjka
4 kom bjelanjka
Za bijelu kremu :
2 šaga +krem fix za šlag
Završni dio :
ganache krema (može i nemora )
150 gr čokolade i
50 ml vrhnja za šlag
Priprema
Za Podlogu :
Samljeti kekse u multipraktiku, staviti ih u zdjelu i preliti sa rastopljenim maslacem. Izmješati rukom (dobit će se suha mrvičasta smjesa) te je utisnuti u kalup promjera 25cm.
Za kremu :
Izlomiti čokoladu u zdjelu, dodati maslac izrezan na kockice, staviti u mikrovalnu da se otopi. (ili na laganoj vatri )otopljenu čokoladu dodati toplu vodu i žumanjke. To zajedno izmiksati. U drugoj zdjeli izmiksati snijeg od bjelanjaka(ja ih umutim na pari ) i kuhačom ih umiješati u čokoladu. Tako pripremljenu smjesu istresti u kalup(sa obručem sto se skida ) na pripremljenu podlogu.
Za bijelu kremu :
Umutiti 2 šlag pjene sa krem fix -om. Zatim je premažete preko čokoladne kreme
Završni dio
Ukoliko želite možete staviti Genache kremu
Vrhnje stavit na vatru do vrenja skinuti i uto izlomiti čokoladu i miješati da se otopi ostaviti da se ohladi pa premazati kolač
Tortu dobro ohladiti pa poslužiti .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar