Potrebno
Za Koru:
4 jajeta
4 kasike secera
1 dl. ulja
10 g. cimeta
1 banana
1 prasak za pecivo
1 solja (oko 250 ml.) mekog brasna.
Za Fil:
300 g. secera
2 dl. slatke pavlake
150 g. maslaca ili margarina
200 g. slaga u prahu
2,5 dl. mleka
4 banane.
Za Dekoraciju:
1 rebro ribane cokolade.
Priprema:
Za koru
Rernu zagrejte na 190°C.
Pleh (oko 32X23cm,kao pola onog od rerne)oblozite sa papirom za pecenje,podmazite sa par kapi ulja, i slozite po dnu kolutove banane.
Jaja penasto umutite sa secerom,dodajte cimet,ulje,brasno i p.za pecivo.Sve promesajte,sipajte u pripremljeni pleh i pecite oko 15-tak min.(koru provjerite cackalicom da li je pecena).Ohladite.
Pleh (oko 32X23cm,kao pola onog od rerne)oblozite sa papirom za pecenje,podmazite sa par kapi ulja, i slozite po dnu kolutove banane.
Jaja penasto umutite sa secerom,dodajte cimet,ulje,brasno i p.za pecivo.Sve promesajte,sipajte u pripremljeni pleh i pecite oko 15-tak min.(koru provjerite cackalicom da li je pecena).Ohladite.
Za fil:
Prvo zagrejte slatku pavlaku da bude topla.
U srednju serpu sipajte secer i zagrejavajte na umerenoj temperaturi dok se ne otopi i karamelizuje,malo sklonite na kraj sporeta i u karamelizovani secer sipajte polako zagrijanu .slatku pavlaku mesajuci sve vreme.
Vratite na sporet i nastavite sa kuvanjem mesajuci dok karamel ne dobije potrebnu gustinu.
Sklonite sa sporeta i u topal fil dodajte margarin.i sve dobro promesajte.
Ostavite da se karamel ohladi.
U srednju serpu sipajte secer i zagrejavajte na umerenoj temperaturi dok se ne otopi i karamelizuje,malo sklonite na kraj sporeta i u karamelizovani secer sipajte polako zagrijanu .slatku pavlaku mesajuci sve vreme.
Vratite na sporet i nastavite sa kuvanjem mesajuci dok karamel ne dobije potrebnu gustinu.
Sklonite sa sporeta i u topal fil dodajte margarin.i sve dobro promesajte.
Ostavite da se karamel ohladi.
Slag u pahu umutite sa mlekom dok se ne zgusne,pa dodajte polovinu ohladjenog karamela i sve dobro promesajte mikserom.
Slaganje:
Pecenu koru odvojite od papira,pa vratite u pleh.Na koru nanesite kremu od karamela i slaga,na kremu poslazite tanke kolutove banana i premazite preostalim karamelom.
Za dekoraciju pospite sa ribanom cokoladom.
Pecenu koru odvojite od papira,pa vratite u pleh.Na koru nanesite kremu od karamela i slaga,na kremu poslazite tanke kolutove banana i premazite preostalim karamelom.
Za dekoraciju pospite sa ribanom cokoladom.
Kolac dobro ohladite najbolje preko noci,pa sutradan rezite na kocke i poslužite .
Prijatno!