Potrebno:
100 g mljeveni keks
100 g suhih smokava
100 g grožđica
100 g suhih datulja
200 g suhih brusnica
100 g kandirane papaje
200 g mljevenog lješnjaka
20 g bućinih koštica
50 g čokolade za kuhanje
100 g šećera
2 dl vode
2 lista oblatni
Priprema:
Dva lista od oblatne stavite između vlažnih krpa kako bi omekšale.
Voće i sjemenke bundeve nasjeckajte na sitno.
Lješnjake stavite u rol na 10-ak minuta kako bi dobili jači okus pa ih sameljite.
Lješnjake stavite u rol na 10-ak minuta kako bi dobili jači okus pa ih sameljite.
Šećer i vodu rastopite (6-7 min.).
Maknite sa vatre pa dodajte čokoladu,suho voće, lješnjake i mljeveni keks.
Maknite sa vatre pa dodajte čokoladu,suho voće, lješnjake i mljeveni keks.
Podijelite fil na dva jednaka dijela (ja sam dobila nešto više od 500 g u svaku oblatnu) i premažite oblatnu, te zarolajte.
Zamotajte plastičnom ili aluminiskom folijom čvrsto pa stavite da se ohladi, te režite na ploške pa poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar