Potrebno
Za podlogu:
manje pakiranje pettit beure keksa
10-tak čajnih keksića s čokoladom (može i domaćica)
150 g otopljenog margarina
3 kašike kakaa
Za kremu:
500g bijelog kravljeg sira
1/2 l vrhnja za šlag
150 g šećera
1 kremfix
2 vrećice želatine u prahu
100 g čokolade
Priprema :
Za podlogu:
U vrećicu za zamrzavanje staviti kekse i lagano ih istući čekićem za meso da se usitne pa ih pomiješati sa otopljenim margarinom u koji ste dodali kakao. Izmiješati kašikom kekse i margarin zatim masu prebacit u namašćen kalup za torte sa obručem sto se skida utisnuti masu rukama, dlanovima lagano nabijati i tuckati dok se ne izaravna. Pustiti da se ohladi.
Za kremu
Mikserom istući vrhnje za šlag sa kremfixom da bude čvrsto Pomiješati mikserom sir, šećer i šlag. U smjesu dodati otopljenu želatinu pripremljenu prema uputi na omotu.
Podijeliti kremu na dva dijela pa u jedan dio dodati otopljenu čokoladu.
U kalup na podlogu od keksa naizmjence slagati bijelu i smeđu kremu kako biste dobili mramorni efekt. Lagano zaravnati od gore (a i ne morate, može biti ‘čupava’ ? ) i dobro rashladiti (najbolje preko noći). Maknuti oprezno obruč od kalupa .
Rezati na željene komade pa poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar