petak, 1. prosinca 2017.

Kremasta čokoladna torta !


Potrebno:
Za podlogu/ koru:
300 g keksa
100 g čokoladnog sendvič keksa
1 kašika instant kakaoa
mlijeko po potrebi

Za fil:
500 ml mlijeka
4 žumanca
6 kašika šećera
1 kesica vanil-šećera
100 g šećera
6 kašika brašna
250 g margarina
100 g čokolade

Za dekoraciju:
2 šlag krema od čokolade

Priprema:
Za Podlogu /Kora:
 Samleti obe vrste kesa, dodati instant kakao, pa po potrebi dodavati mleka da se dobije kompaktna smjesa.
U okruglom kalupu sa obručem  formirati koru.
Za Fil:
U šerpu sipati 400 ml mlijeka, dodati šećer, vanil-šećer i kuvati dok ne proključa.. Posebno sjediniti ostatak mleka, žumanca i brašno, te dodati u ključalo mleko.
 Kuvati na umerenoj temperaturi i miješati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, pa sjediniti s pjenasto umućenim margarinom.
 Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 50 g iseckane čokolade, a u drugi 50 g otopljene čokolade.
Slaganje :
 Premazati koru filom sa seckanom čokoladom, a zatim i filom sa otopljenom čokoladom.
Krem šlag umutiti prema uputstvu s kesice i njime premazati tortu.
Dodatno možete ukrasiti rendanom čokoladom ako želite .
Tortu dobro ohladite pa poslužite .
Uživajte uz ovaj prelijepi desert .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar