subota, 2. prosinca 2017.

Fine kremaste kocke sa lješnik karamelama !


Potrebno  :
400 g petit keksa
200 g pti-ber keksa sa čokoladom
mlijeko
Za kremu:
1 l mlijeka
10 kašika šećera
3 pudinga od karamele
250 g margarina
200 g šećera u prahu
100 g lješnik karamela

I još :
300 g šlag krema od čokolade
50 g čokolade

Priprema:
Za  kremu : 
Od litra mleka odvojiti 200 ml i razmutiti puding. Ostalo mlijeko, zajedno sa 10 kašika šećera i iseckanim lješnik karamelama, staviti da proključa. Miješati, dok se karamele ne otope. U prohuhalo mlijeko sipati razmućeni puding i skuhati krem. Skuhani krem prekriti samolepljivom folijom i ostaviti da se ohladi.
 Margarin umutiti penasto, sa šećerom u prahu. Pripremljeni margarin dodati ohlađenom kremu i mikserom umutiti, da masa postane kremasta.

 Na tasnu staviti 200 g keksa, prethodno potopljenog u toplo mlijeko. Preko naneti 1/3 krema. Zatim staviti sloj keksa sa čokoladom (takođe potopljenog u mleko), pa preko ide druga trećina fila. Na kraju staviti zadnjih 200 g keksa i poslednju trećinu fila.


Na kraju celu tortu obilno premazati sa umućenim šlag kremom i po vrhu narendati čokoladu. Ostaviti u frižideru, da se dobro stegne, pa poslužiti.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar