nedjelja, 26. studenoga 2017.
Moka Torta !
Potrebno
Za poblogu torte, dno i stranice:
200 gr cokoladni keks, kakao cookies sa komadicima cokolade
100 gr sveze pecenih lesnika
120 gr maslaca
200 gr cokoladni keks, kakao cookies sa komadicima cokolade
100 gr sveze pecenih lesnika
120 gr maslaca
Za ganas:
150 gr tamne cokolade za kuvanje do 40% kakao
75 ml tecne pavlake za slag
150 gr tamne cokolade za kuvanje do 40% kakao
75 ml tecne pavlake za slag
Za moka krem
200 gr tamne cokolade
60 gr maslaca
2 kom zumanca
170 ml jake crne kafe ili espreso kafe
250 ml slatke pavlake za slag cvrsto umucene
10 gr zelatina, 1 kesica ili 5 listica
50 ml tecne pavlake za slag.
60 gr maslaca
2 kom zumanca
170 ml jake crne kafe ili espreso kafe
250 ml slatke pavlake za slag cvrsto umucene
10 gr zelatina, 1 kesica ili 5 listica
50 ml tecne pavlake za slag.
Priprema:
U blenderu sameljite jedno po jedno, recimo prvo keks pa zatim, sveze pecene lesnike/ zbog lepse i jace arome/. Na slici mozete videti velicinu samlevenih sastojaka.
Izmesajte lesnike i keks pa dodajte jako meki maslac ili mozete maslac blago zagrejati /ne sme da bude topao/, i sve dobro izmesite rukom.
U kalup za tortu velicine 24 cm /ako je 26 sm torta ce biti niza/ samo na dno stavite predhodno izrezan krug od hartije za pecenje velicine dna kalupa.
Masu za oblogu podelite na 2 dela i pocnite da oblazete kalup.
Prvom polovinom smese oblozite dno kalupa. Smesa je rastresita i bezi ali se nemojte uplasiti samo je pospite ravnomerno a onda ili rukom ili preko samolepive folije rukom snazno utapkajte smesu.
Drugom polovinom smese pocnite da oblazete ivice kalupa , tako da do visine gornje ivice kalupa nedostaje otprilike 1 prst 1-1.5 cm. Da bi se smesa lepila za kalup , kalup blago nagnite ka sebi, i kako lepite smesu tako ga okrecite. Smesa ce se malo kruniti ali cete je uvek moci vratiti na mesto.
Kad ste kalup oblozili, stavite ga u frizider i tu ce puter odraditi svoj deo posla, obloga ce postati cvrsta i stabilna.
Dok se obloga hladi, vi napravite jedan fini ganas.
U kalup za tortu velicine 24 cm /ako je 26 sm torta ce biti niza/ samo na dno stavite predhodno izrezan krug od hartije za pecenje velicine dna kalupa.
Masu za oblogu podelite na 2 dela i pocnite da oblazete kalup.
Prvom polovinom smese oblozite dno kalupa. Smesa je rastresita i bezi ali se nemojte uplasiti samo je pospite ravnomerno a onda ili rukom ili preko samolepive folije rukom snazno utapkajte smesu.
Drugom polovinom smese pocnite da oblazete ivice kalupa , tako da do visine gornje ivice kalupa nedostaje otprilike 1 prst 1-1.5 cm. Da bi se smesa lepila za kalup , kalup blago nagnite ka sebi, i kako lepite smesu tako ga okrecite. Smesa ce se malo kruniti ali cete je uvek moci vratiti na mesto.
Kad ste kalup oblozili, stavite ga u frizider i tu ce puter odraditi svoj deo posla, obloga ce postati cvrsta i stabilna.
Dok se obloga hladi, vi napravite jedan fini ganas.
Zagrejte pavlaku za slag bez secera do vrenja, nemojte da vam provri, sklonite sa vatre i ubacite cokoladu.Zicom za mucenje okrecite cokoladu da se otopi a onda 1-2 minuta snaznije mesajte da se smesa ujednaci i dobije lep sjaj. Izvadite kalup iz frizidera i prelijte ganas preko dna torte, ostavite je 10-tak minuta da se prirodno prohladi a zatim je vratite u frizider.
Za moka krem prvo skuvajte jednu soljicu jake crne kafe, da procedjeno od taloga bude oko 170 ml, i ostavite da se ohladi.
Zelatin, 1 kesicu rastvorite sa 4-5 kasika vode i ostavite da nabubri ili 5 listica potopite u hladnu vodu da omeknu.
Spremite 2 zumanca i krenite da pravite krem.
Prvo u neki sud sa duplim dnom stavite puter i cokoladu da se na laganoj vatri otapaju i stalno mesajte da cokolada slucajno ne zagori. U vrucu cokoladu dodajte 2 zumanca i energicno mesajte 1-2 min. Ako ne jedete jaja, moze i bez zumanaca.
Otopite zelatin, ali pazite da ne prokljuca jer je tada neupotrebljiv i moracete da pravite nov.
U posudu sada dodajte ohladjenu kafu , otopljeni zelatin i 50 ml tecne pavlake. Sve dobro sastavite , zicom ili mikserom sa najslabijem okretanjem zica, da se smesa dobro izjednaci i mus postane gladak.
Sve stavite u frizider i povremeno mesajte da se masa ne stegne , treba samo da se prohladi pre nego sto dodate umucenu pavlaku.
Ako vam pavlaka za slag nije zasladjena dok mutite dodajte 3 kasike secera u prahu.
Kad se moka krem prohladio, malo po malo dodajte umuceni slag i lagano kruznim pokretima mesajte dok mus ne postane jednolicne boje i teksture.Istresite u kalup na pripremljemljenu podlogu .
U posudu sada dodajte ohladjenu kafu , otopljeni zelatin i 50 ml tecne pavlake. Sve dobro sastavite , zicom ili mikserom sa najslabijem okretanjem zica, da se smesa dobro izjednaci i mus postane gladak.
Sve stavite u frizider i povremeno mesajte da se masa ne stegne , treba samo da se prohladi pre nego sto dodate umucenu pavlaku.
Ako vam pavlaka za slag nije zasladjena dok mutite dodajte 3 kasike secera u prahu.
Kad se moka krem prohladio, malo po malo dodajte umuceni slag i lagano kruznim pokretima mesajte dok mus ne postane jednolicne boje i teksture.Istresite u kalup na pripremljemljenu podlogu .
Ostavite nekolko sati u frizideru pa režite na parčad i poslužite .
Prijatno!
Nećete moći odoljeti ovoj savršenoj torti :Cappuccino torta!
Porebno
Za beze kore:
5 belanaca
250 g secera
1 kasika brasna
1 kasika sirceta ili limunovog soka
Za beze kore:
5 belanaca
250 g secera
1 kasika brasna
1 kasika sirceta ili limunovog soka
Za osnovni krem
1 l mleka
5 zumanaca
9 kasika secera
9 kasika brasna/gustina
2 kesice vanilin secera
250 g maslaca
1 l mleka
5 zumanaca
9 kasika secera
9 kasika brasna/gustina
2 kesice vanilin secera
250 g maslaca
Za cokoladni krem
150 g cokolade
150 g grilijasa od oraha ili lesnika
150 g cokolade
150 g grilijasa od oraha ili lesnika
Za cappuccino krem
1 kesica cappuccina
150 g sitno seckane cokolade
1 kesica cappuccina
150 g sitno seckane cokolade
Dekoracija
300 g slag pene
2 kasicice nes kafe
lisići čokolade
300 g slag pene
2 kasicice nes kafe
lisići čokolade
Priprema
Za beze kore Umutiti penu od belanaca, dodati secer, brasno i kasiku sirceta.
Smjesu istrest i na plehu (30×40 cm) oblozenom masnim papirom,
samo lepo poravnati po celom plehu.
Osusiti beze koriu na 125 C oko 1 – 1, 5 sat.
Smjesu istrest i na plehu (30×40 cm) oblozenom masnim papirom,
samo lepo poravnati po celom plehu.
Osusiti beze koriu na 125 C oko 1 – 1, 5 sat.
Za kremu :
U medjuvremenu pripremiti krem. Umutiti zumanaca sa secerom, brasnom (4, 5 kasike
brasna i 4, 5 kasike gustina) i malo hladnog mleka.
Preostalo mleko staviti da provri, pa skuvati krem od umucenih zumanaca.
Ohladiti i izmiksati sa maslacem. Podeliti smesu na dva dela, pa u jedan dodati rastopljenu cokoladu i usitnjeni grilijas.
U medjuvremenu pripremiti krem. Umutiti zumanaca sa secerom, brasnom (4, 5 kasike
brasna i 4, 5 kasike gustina) i malo hladnog mleka.
Preostalo mleko staviti da provri, pa skuvati krem od umucenih zumanaca.
Ohladiti i izmiksati sa maslacem. Podeliti smesu na dva dela, pa u jedan dodati rastopljenu cokoladu i usitnjeni grilijas.
Za grilijas je potrebno rastopiti 75 g secera kao karamel i dodati 75 g lesnika ili oraha.
Sipati na nauljeni tanjir, a kad se ohladi usitniti.
U drugi deo smese staviti kesicu cappuccina i sitno seckanu cokoladu kao za
stracciatelu.
Sipati na nauljeni tanjir, a kad se ohladi usitniti.
U drugi deo smese staviti kesicu cappuccina i sitno seckanu cokoladu kao za
stracciatelu.
Beze koricu preseci na pola, i filovati najpre cokoladnom kremom sa grilijasom.
Staviti drugu koricu i premazati cappuccino kremom.
Na kraju umutiti slag penu sa mlekom ili vodom, mozete u šlag dodati nes kafu koju smo razmutili u
malo vode i premazati celu tortu.(ili samo kroz cjediljku za mlijeko ukrasiti tortu )
Dobro ohladiti u frižideru pre serviranja.
Prijatno!
Staviti drugu koricu i premazati cappuccino kremom.
Na kraju umutiti slag penu sa mlekom ili vodom, mozete u šlag dodati nes kafu koju smo razmutili u
malo vode i premazati celu tortu.(ili samo kroz cjediljku za mlijeko ukrasiti tortu )
Dobro ohladiti u frižideru pre serviranja.
Prijatno!
Brzi Cheesecake sa nutelom !
Potrebno :
250 g keksa
100 g putera
400 g nutele (ili sličnog krema)
500 g neslanog krem sira
½ šolje šećera u prahu
400 g nutele (ili sličnog krema)
500 g neslanog krem sira
½ šolje šećera u prahu
Priprema :
U vatrostalnoj posudi pomešajte puter iseckan na kockice i jednu kašiku nutele. Zagrejte smesu u miktotalasnoj pećnici tek toliko da se sasvim otopi. Keks sameljite, a zatim umešajte mešavinu od putera i nutele.Sve dobro izmešajte varjačom i rasporedite je u okrugli pleh koji ste prethodno namastili puterom.
Poslužite se kašikom ili špatulom kako biste fino poravnali koru.
U posebnoj posudi umutite krem sir sa šećerom, a zatim dodajte ostatak nutele. Umutite smesu mikserom dok se sve fino ne sjedini. Sipjate je preko kore od keksa i ostavite u u frižider da se fino ohladi, a potom je poslužite.
Poželji ukrasite čokoladom .
Prijatno !
Fina Kremasta Karamel torta sa orasima !
Potrebno
Za koru :4 bjelanca
5 kašika šećera
6 kašika mljevenih oraha
2-3 kašike brašna
5 kašika šećera
6 kašika mljevenih oraha
2-3 kašike brašna
Za preliv:
1 kašika šećera
2 kašike vode
1 kašika šećera
2 kašike vode
Za kremu:
4 žumanca
4 kašike gustina
1 puding od vanilije
10 kašika šećera
800 ml mlijeka
500 ml vrhnja za šlag
par kašika šećera (po ukusu)
1 vrećica želatine fix
10 kašika mljevenih oraha
4 žumanca
4 kašike gustina
1 puding od vanilije
10 kašika šećera
800 ml mlijeka
500 ml vrhnja za šlag
par kašika šećera (po ukusu)
1 vrećica želatine fix
10 kašika mljevenih oraha
i još
4 kašike šećera
malo mlijeka
300 ml vrhnja za šlag
4 kašike šećera
malo mlijeka
300 ml vrhnja za šlag
Priprema
Za koru :
Bjelanca umutiti sa šećerom.
U čvrst snijeg dodati mljevene orahe i brašno,pa pažljivo sjediniti.Sipati u kalup,obložen papirom za pečenje i peći na 180 C.Pečenu koru izbockati,pa preliti sa prelivom
U čvrst snijeg dodati mljevene orahe i brašno,pa pažljivo sjediniti.Sipati u kalup,obložen papirom za pečenje i peći na 180 C.Pečenu koru izbockati,pa preliti sa prelivom
(prokuhati 1 kašiku šećera i 2 kašike vode)! Ostaviti da se ohladi.
Za kremu :
Karamelizirati 10 kašika šećera,pa sipati 700 ml mlijeka.Ostaviti da se karamel otopi.
Umutiti 4 žumanca,4 kašike gustina,puding i 100 ml mlijeka.
Kad se karamel otopi,sipati smjesu u karamel-mlijeko,miješajući svo vrijeme,dok krema ne dobije potrebnu gustinu.Gotovu kremu ostaviti da se prohladi.
Karamelizirati 10 kašika šećera,pa sipati 700 ml mlijeka.Ostaviti da se karamel otopi.
Umutiti 4 žumanca,4 kašike gustina,puding i 100 ml mlijeka.
Kad se karamel otopi,sipati smjesu u karamel-mlijeko,miješajući svo vrijeme,dok krema ne dobije potrebnu gustinu.Gotovu kremu ostaviti da se prohladi.
Umutiti 500 ml vrhnja za šlag,par kašika šećera (po ukusu) i želatinu fix.U,još toplu,kremu sipati trećinu šlaga,pa izmiksati.
Zatim dodati i ostatak umućenog vrhnja,pa sve dobro izmiksati.Odvojiti polovinu kreme,pa dodati mljevene orahe.
Na koru staviti kremu sa orasima,pa preko karamel-kremu.Ostaviti u frižider,da se ohladi i stegne.Kad se krema stegne,maknuti obruč kalupa.
Karamelizovati 4 kašike šećera,pa preliti sa vrlo malo mlijeka,da se karamel otopi.Umutiti oko 300 ml vrhnja za šlag i karamel-mlijeko.Cijelu tortu premazati umućenim šlagom.Dekorisati,po želji!
Idealno bi bilo ostaviti tortu preko noći,da se dobro stegne!
Idealno bi bilo ostaviti tortu preko noći,da se dobro stegne!
Ohlađenu tortu rezati na parčad pa poslužiti .
Prijatno!
Stvarno brza poslastica :Jafa nepečeni kolačići gotovi za tren !
Potrebno :
16kom jafa keksa sa narandzom
100ml slatkog vrhnja
50gr bijele cokolade
50-100gr mljevenog plazma keksa
par kapi arome od narandze
100ml slatkog vrhnja
50gr bijele cokolade
50-100gr mljevenog plazma keksa
par kapi arome od narandze
za glazuru
50gr cokolade za kuhanje
malo ribane cokolade
i jos..
malo gustog sirupa od narandze za natopiti kekse
50gr cokolade za kuhanje
malo ribane cokolade
i jos..
malo gustog sirupa od narandze za natopiti kekse
Priprema:
Umutite slatko vrhnje al ne previse,dodajte istopljenu bijelu cokoladu,aromu naradze i dodajte onoliko mljevene plazme koliko vam je potrebno da dobijete ne previse gustu masu da je mozete mazati po keksima,ne znam tacno koliko mi je otislo keksa pa sam stavila otprilike….snaci cete se znam ja!!
Svaki keks sa dolje strane,koja nije cokoladna,namazite malo sirupom od narandze.
Na gornju cokoladnu stranu stavite po dvije kasike nadjeva,pa poklopite da drugim jafa keksom,okrecuci cokoladnu stranu prema dole…
Nozem oblikujte stranice kolaca.
Nozem oblikujte stranice kolaca.
Istopite cokoladu sa kasikom ulja,pa na svaki kolacic stavite po jednu malu kasikicu cokolade i malo je razmazite,pa pospite sa naribanom cokoladom.
Mozete ih i skroz preliti sa cokoladom,i ukrasiti po zelji..
Posluživanje
Malo ohladite,pa uzivajte..
Prijatno!
Nešto brzo i fino za doručak :Goranski nadjev!
Potrebno:
12 jaja
50 g suhe slanine
250 g Rolane šunke
150 g suhog hljeba
100 g mladog luka
½ kašike bibera crnog mljevenog
1 kašika Vegete
50 g suhe slanine
250 g Rolane šunke
150 g suhog hljeba
100 g mladog luka
½ kašike bibera crnog mljevenog
1 kašika Vegete
Za premazivanje kalupa:
maslac
Krušne mrvice
Priprema:
U razmućena jaja dodajte Vegetu, biber, narezani mladi luk i šunku.
Slaninu i jedan dan stari hljeb narežite na kockice pa ih umiješajte u smjesu s jajima.
Kalup (promjera 18 cm) premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama te izlijte pripremljenu smjesu s jajima.
Kalup pokrijte aluminijskom folijom, stavite u veći pleh s vrućom vodom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 50 minuta.
Goranski nadjev istresite iz kalupa, ohladite i narežite na kriške.
Poslužite uz jogurt, sir , umak hrena i mladi luk ili šta volite .
Prijatno!
Milka torta koja ostavlja bez daha !
Potrebno:
plazma keks
1l mlijeka
3 vanil pudinga
10 kašika šećera
30 dkg mliječna milka čokolada
10 dkg bijela milka čokola
5 dl slatko vrhnje
Priprema:
Razmutite šećer i puding u 2 dl mlijeka a ostatak skuhajte, dodajte smjesu u mlijeko kad provri i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu
Ohladite puding pa podijelite na 2 dijela, u 1 ubacite istopljenu mliječnu čokoladu a u drugi bijelu. Izmiješajte i sjedinite.
Umutite slatko vrhnje i po 1/4 ubacite u svaki dio pudinga a pola ostavite
Umočite u mlijeko plazma keks pa redajte na dno kalupa
premažite keks kremu s bijelom čokoladom pa kremu s mliječnom i na kraju šlag
pospite mljevenim keksom i ostavite u hladnjak na neko vrijeme da se stegne.
Ohladenu tortu režite na parčad i poslužite .
Prijatno!
subota, 25. studenoga 2017.
Prijedlog za ručak ili večeru :Punjena pureća prsa u umaku !
Potrebno:
500 g purećih prsa
150g šunke
100g sira
50g pršuta
50 g kiselih krastavaca (sitno narezanih)
500 g šampinjona
1 kašika senfa
500 ml vrhnja za kuhanje
vegeta
so
biber
Priprema:
Pureća prsa narežite na šnicle, stavite ih u prozirnu foliju i sa čekicem za meso dobro ih istucite da budu tanki. U posudi napravite nadjev od naribane šunke, naribanog sira, pršuta narezanog na rezance i kiselih krastavaca te sve to zajedno dobro izmiješajte. Napunite šnicle sa smjesom, te ih zarolajte. Krajeve zatvorite čačkalicama. Rolnice ispecite na tavi, te ih stavite na toplo. Na masnoći na kojoj ste pekli puretinu izdinstajte šampinjone. Nakon što ispari sva voda, posolite ih, pobiberite , dodajte malo vegete, senfa, i vrhnje za kuhanje. Sve zajedno kuhajte još 2 – 3 minute. Rolnice prelijte umakom, te ih poslužite uz njoke i povrće po želji.
Prijatno !
Prijedlog za ukusan ručak :Punjenje teleće rolnice !
Potrebno :
500 g telećih šnicle bez kostiju
250 g šunke 25 dag pileće jetre i srca
500 g telećih šnicle bez kostiju
250 g šunke 25 dag pileće jetre i srca
3 kašike masti
4 kašike ulja
1 kašika usitnjena peršunova lista
4 kašike ulja
1 kašika usitnjena peršunova lista
Za umak:
250 g gljiva
2 kašika masti
1 žlica senfa
7 dcl crnog vina
1kašika slatke mljevene paprika
sol i biber po ukusu
250 g gljiva
2 kašika masti
1 žlica senfa
7 dcl crnog vina
1kašika slatke mljevene paprika
sol i biber po ukusu
Za zapršku:
1 kašika ulja
1 kašika brašna
malo vode
1 kašika ulja
1 kašika brašna
malo vode
Priprema :
Na masti popržite usitnjene gljive. Dodajte sol, biber , mljevenu papriku i zalijte vinom u koje ste umiješali senf. U posebnoj posudi načinite zapršku i umiješajte u umak od gljiva. Jetru i srce narežite na deblje ploške i popržite na zagrijanu ulju.
Teleće šnicle istucite čekićem za meso i posolite, pa pokrijte kriškama šunke i poprženim iznutricama. Uvijte u obliku rolnice , pričvrstite čačkalicama, začinite i naglo popržite na masti. Zatim prelijte umakom od gljiva i poklopljeno kuhajte oko 20 minuta na tihoj vatri . Gotovo jelo posipajte usitnjenim peršunom i poslužite.Za prilog možete pripremiti pire krompir ,rižu ,palentu sta volite .
Prijatno !
Bingo Kocke !
Potrebno
Za koru:
7 jaja
7 kašika šećera
5 kašika brašna
3 kašike ulja
10 kašika krupnije mljevenih oraha
1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
Za kremu:
1,5 l mlijeka
250 gr šećera
4 pudinga od vanilije
4 kašike gustina
250 gr margarina
I još:
150 gr mljevenog keksa
150 gr otopljene čokolade
0,5 l šlaga
čaša fante
jaffa keks
petit keks
Priprema :
- Za koru :Umutiti šećer i jaja zatim dodavati i ostale sastojke .U velikom plehu iz rerne ispeći koru u zagrijanoj rerni na 180 stepeni peći nekih 15 min .pečenu koru ohladiti
- Za kremu :
Skuhati puding i gustin u mlijeku i šećeru.
Kada se ohladi dodati margarin i kremu podijeliti u 3 dijela.
U prvi dio dodati mljeveni keks, u drugi čokoladu, a treći dio ostaviti žut.
Kolač slagati:
- Kora poprskana s fantom, krema sa keksom, jaffa keks namočen u mlijeko, krema od čokolade, petit keks namočen u fantu, žuta krema i šlag.
Ukrasiti po želji
Napomena:
- Ova količina sastojaka je za veliki pleh.
- Prijatno !
Gotova za 20 min a veoma ukusna i fina :Mađarska Rolada !
Potrebno
Kora /podloga :
Kora /podloga :
500g. mljevenih keksa,petit,plazma, po ukusu
2 kašike kvalitetnog kakaa
100 g. secera
1 vanilin secer
300 ml kafe
Za Kremu:
2 zumanjka
150g. secera u prahu
1 vanilin secer
50ml. likera rum,vanilla burbon,
150g. maslaca ili margarina za kreme i kolace
Priprema
Za Kremu :Žumanjke umutite na pari pa dodate šećer i umutite zatim skinite s vatre i dodajte izradeni maslac /margarin dobro umiksajte dodajte i liker po želji zatim pripremite koru .
Za koru :
U zdjeli rukama izradite sastojke za koru,te ga valjkom razvaljajte na prozirnoj nauljenoj foliji,podlozi. Nadjenite koru kremom,i smotajte u roladu.
Ohladite barem sat-dva prije posluzivanja. Po želji ukrasite kakaom,cokoladom u prahu,cokoladnim mrvicama ili ribanom cokoladom.
Prijatno!
Torta za čistu 10 :Kokos čokolana torta!
Potrebno:
Za koru :
Za koru :
10 bjelanaca
20 kašika šećera
150 gr kokosovog brašna
Za Kremu:
10 žumanaca
15 kašika šećera
8 kašika gustina (napuniti kašiku sa malim brežuljkom :D)
8 dl mlijeka
250 gr maslaca/margarina
100 gr čokolade za kuhanje
100 gr mljevenog plazma keksa
100 gr mljevenih badema
1 dl umućkanog vrhnja za šlag
Za Dekoracija:
2-3 kašike mljevenih badema
1 dl umućkanog vrhnja za šlag
2-3 kašike odvojit kreme
Priprema:
- Umutiti bjelanca pjenasto pa dodati šećer i umutiti čvrst snijeg. Dodati kokosovo brašno i umiješati ga lagano drvenom kašikom .
Izručiti u pleh iz rerne obložen papirom za pečenje i peći u pećnici već ugrijanoj na 175 stupnjeva. Peći oko 30-ak minuta.
- Za kremu dobro umutiti žumanca sa šećerom, umiješati gustin dodajući malo mlijeka (oko 1 dl) i sa ostatkom prokuhanog mlijeka skuhati gustu kremu nalik na puding.
Dobro ohladiti. U ohlađen krem dodati razmekšan maslac ili margarin ili pola-pola…
- Dobro sjediniti u kremastu smjesu pa podijeliti na dva dijela. U jedan dio staviti otopljenu čokoladu i plazma keks. U drugi dio dodati mljevene bademe od kojih malo ostaviti za dekoraciju i umućkan šlag. Kreme dobro izmiješati.
- Koru presjeći na dva dijela za četvrtastu tortu. Na koru staviti prvo tamni krem, na taj ide svijetli krem pa gore kora . Ponoviti kreme pa dekoraciju za koju ste izmisali šlag dodali odvojenu kremu i mljevene bademe .
- Torta je jednostavna, ispadne mala i ne mnogo slatka uprkos šećeru i svemu dodanom.
- Ohladenu tortu rezati na parčad i poslužiti .
- Prijatno!
Pretplati se na:
Postovi (Atom)