nedjelja, 26. studenoga 2017.

Ova torta je pun pogodak :Čokoladna torta sa bananama !


PotrebnoZa kore:8 belanaca250 g šećera50 g čokolade za kuvanje50 g margarina120 g brašna2 dl mleka


Za fil:8 banana8 žumanaca5 dl mleka100 g brašna2 vanil-šećera200 g šećera250 g margarina150 g čokolade za kuvanje100 g mlevenih badema3 kašike ulja


Za dekoraciju:4 banane50 g čokolade2 krem šlaga od čokolade


Priprema:Za Kore: U odgovarajućoj posudi umutiti 4 belanceta u čvrst sneg, postepeno dodavati 125 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.Posebno sjediniti 25 g čokolade za kuvanje i 25 g margarina, pa otopiti na pari. Kada se otopljena smesa ohladi, dodati umućena belanca, 60 g brašna i polako promešati. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC 30 min. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, te je poprskati sa 1 dl mleka.. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru i poprskati je mlekom.Za Fil:U manju šerpu sipati 4 dl mleka i ostaviti da proključa. Posebno umutiti preostalo mleko, žumanca, šećer, vanil-šećer i brašno, pa sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje kako bi se zgusnulo. Zatim skloniti sa ringle, dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi.U ohlađenu smesu dodati margarin i umutiti mikserom.Pripremljen fil podeliti na dva dela, te u jedan deo dodati mlevene bademe i promešati.Finalni postupak: Prvu koru premazati filom od badema i odozgo utisnuti banane uzdužno isečene na polovine. Prekriti drugom korom, premazati filom od čokolade, pa ponovo utisnuti banane. Krem šlag od čokolade pripremiti prema uputstvu sa kesice i njime premazati tortu. Odozgo poslagati   banane i preliti ih otopljenom čokoladom.Tortu ohladiti pa poslužiti .Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar