nedjelja, 26. studenoga 2017.

Nešto brzo i fino za doručak :Goranski nadjev!


Potrebno:
12 jaja
50 g suhe slanine
250 g Rolane šunke
150 g suhog hljeba
100 g mladog luka
½ kašike bibera crnog mljevenog
1 kašika Vegete

Za premazivanje kalupa:
maslac
Krušne mrvice
Priprema:

U razmućena jaja dodajte Vegetu, biber, narezani mladi luk i šunku.
Slaninu i jedan dan stari hljeb  narežite na kockice pa ih umiješajte u smjesu s jajima.
 Kalup (promjera 18 cm) premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama te izlijte pripremljenu smjesu s jajima.
Kalup pokrijte aluminijskom folijom, stavite u veći pleh s vrućom vodom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 50 minuta.

Goranski nadjev istresite iz kalupa, ohladite i narežite na kriške. 
Poslužite uz jogurt, sir ,  umak hrena i mladi luk ili šta volite  .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar