Potrebno:
12 jaja
50 g suhe slanine
250 g Rolane šunke
150 g suhog hljeba
100 g mladog luka
½ kašike bibera crnog mljevenog
1 kašika Vegete
50 g suhe slanine
250 g Rolane šunke
150 g suhog hljeba
100 g mladog luka
½ kašike bibera crnog mljevenog
1 kašika Vegete
Za premazivanje kalupa:
maslac
Krušne mrvice
Priprema:
U razmućena jaja dodajte Vegetu, biber, narezani mladi luk i šunku.
Slaninu i jedan dan stari hljeb narežite na kockice pa ih umiješajte u smjesu s jajima.
Kalup (promjera 18 cm) premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama te izlijte pripremljenu smjesu s jajima.
Kalup pokrijte aluminijskom folijom, stavite u veći pleh s vrućom vodom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 50 minuta.
Goranski nadjev istresite iz kalupa, ohladite i narežite na kriške.
Poslužite uz jogurt, sir , umak hrena i mladi luk ili šta volite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar