nedjelja, 26. studenoga 2017.

Nećete moći odoljeti ovoj savršenoj torti :Cappuccino torta!


Porebno
Za beze kore:
5 belanaca
250 g secera
1 kasika brasna
1 kasika sirceta ili limunovog soka

Za osnovni krem
1 l mleka
5 zumanaca
9 kasika secera
9 kasika brasna/gustina
2 kesice vanilin secera
250 g maslaca

Za cokoladni krem
150 g cokolade
150 g grilijasa od oraha ili lesnika

Za cappuccino krem
1 kesica cappuccina
150 g sitno seckane cokolade

Dekoracija
300 g slag pene
2 kasicice nes kafe
lisići čokolade 

Priprema
Za beze kore  Umutiti penu od belanaca, dodati secer, brasno i kasiku sirceta.
Smjesu istrest  i na plehu (30×40 cm) oblozenom masnim papirom,
 samo lepo poravnati po celom plehu.
 Osusiti beze koriu na 125 C oko 1 – 1, 5 sat.
Za kremu :
 U medjuvremenu pripremiti krem. Umutiti zumanaca sa secerom, brasnom (4, 5 kasike
brasna i 4, 5 kasike gustina) i malo hladnog mleka.
 Preostalo mleko staviti da provri, pa skuvati krem od umucenih zumanaca.
 Ohladiti i izmiksati sa maslacem. Podeliti smesu na dva dela, pa u jedan dodati rastopljenu cokoladu i usitnjeni grilijas.
Za grilijas je potrebno rastopiti 75 g secera kao karamel i dodati 75 g lesnika ili oraha.
Sipati na nauljeni tanjir, a kad se ohladi usitniti.
 U drugi deo smese staviti kesicu cappuccina i sitno seckanu cokoladu kao za
stracciatelu.

Beze koricu preseci na pola, i filovati najpre cokoladnom kremom sa grilijasom.
Staviti drugu koricu i premazati cappuccino kremom.
Na kraju umutiti slag penu sa mlekom ili vodom,  mozete u šlag dodati nes kafu koju smo razmutili u
malo vode i premazati celu tortu.(ili samo kroz cjediljku za mlijeko ukrasiti tortu )
Dobro ohladiti u frižideru  pre serviranja.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar