Potrebno :
500 g telećih šnicle bez kostiju
250 g šunke 25 dag pileće jetre i srca
500 g telećih šnicle bez kostiju
250 g šunke 25 dag pileće jetre i srca
3 kašike masti
4 kašike ulja
1 kašika usitnjena peršunova lista
4 kašike ulja
1 kašika usitnjena peršunova lista
Za umak:
250 g gljiva
2 kašika masti
1 žlica senfa
7 dcl crnog vina
1kašika slatke mljevene paprika
sol i biber po ukusu
250 g gljiva
2 kašika masti
1 žlica senfa
7 dcl crnog vina
1kašika slatke mljevene paprika
sol i biber po ukusu
Za zapršku:
1 kašika ulja
1 kašika brašna
malo vode
1 kašika ulja
1 kašika brašna
malo vode
Priprema :
Na masti popržite usitnjene gljive. Dodajte sol, biber , mljevenu papriku i zalijte vinom u koje ste umiješali senf. U posebnoj posudi načinite zapršku i umiješajte u umak od gljiva. Jetru i srce narežite na deblje ploške i popržite na zagrijanu ulju.
Teleće šnicle istucite čekićem za meso i posolite, pa pokrijte kriškama šunke i poprženim iznutricama. Uvijte u obliku rolnice , pričvrstite čačkalicama, začinite i naglo popržite na masti. Zatim prelijte umakom od gljiva i poklopljeno kuhajte oko 20 minuta na tihoj vatri . Gotovo jelo posipajte usitnjenim peršunom i poslužite.Za prilog možete pripremiti pire krompir ,rižu ,palentu sta volite .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar