subota, 25. studenoga 2017.

Prijedlog za ukusan ručak :Punjenje teleće rolnice !


Potrebno :
500 g telećih šnicle  bez kostiju
250 g šunke  25 dag pileće jetre i srca 
 3 kašike masti
 4 kašike  ulja
 1 kašika usitnjena peršunova lista

Za umak:
 250 g gljiva
 2 kašika masti
 1 žlica senfa
 7 dcl crnog vina
 1kašika slatke mljevene paprika
 sol i biber  po ukusu

 Za zapršku:
 1 kašika ulja 
 1 kašika  brašna 
  malo vode

Priprema :
 Na masti popržite usitnjene gljive. Dodajte sol, biber , mljevenu papriku i zalijte vinom u koje ste umiješali senf. U posebnoj posudi načinite zapršku i umiješajte u umak od gljiva. Jetru i srce narežite na deblje ploške i popržite na zagrijanu ulju.
 Teleće šnicle  istucite čekićem za meso i posolite, pa pokrijte kriškama  šunke i poprženim iznutricama. Uvijte u obliku rolnice , pričvrstite čačkalicama, začinite i naglo popržite na masti. Zatim prelijte umakom od gljiva i poklopljeno kuhajte  oko 20 minuta na tihoj vatri . Gotovo jelo posipajte usitnjenim peršunom i poslužite.Za prilog možete pripremiti pire krompir ,rižu ,palentu sta volite .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar