Potrebno :
10 dkg margarina
10 dkg masti
10 žumanjaka
4 bjelanjka
25 dkg šećera
2 vanilija šećera
kore naranče i limuna
1kasika maskarina
1 kašika likera od ruže
1 kg brašna
10 dkg kvasca
10 – tak kocki šećera
1 kašikice soli
Priprema:
Margarin, mast i šećer pjenasto umiješajte mikserom. Dodajte jedno po jedno žumance , vanilija šećer, so ,koricu limuna ,liker od ruze i miris za sirnicu i naranče te čvrsti snijeg od bjelanjaka. Zatim dodajte brašno i kvasac koji ste desetak minuta prije pomiješali sa kašikom šećera i toplim mlijekom.
Tijesto dobro izmiješajte i stavite da se diže sat do dva na toplom mjestu. Kad se tijesto digne, dobro ga premijesite, oblikujte kuglice i stavite u pleh za pečenje. Sirnicu zarežite nožicama, od sredine prema kraju, premažite je žumancem te je pospite šećerom (usitnite kocke šećera i potom ih pospite po sirnici – stari isprobani i trik, šećer se zapeče, lijepo izgleda na sirnici, i naravno jako ukusan ).
Tijesto dobro izmiješajte i stavite da se diže sat do dva na toplom mjestu. Kad se tijesto digne, dobro ga premijesite, oblikujte kuglice i stavite u pleh za pečenje. Sirnicu zarežite nožicama, od sredine prema kraju, premažite je žumancem te je pospite šećerom (usitnite kocke šećera i potom ih pospite po sirnici – stari isprobani i trik, šećer se zapeče, lijepo izgleda na sirnici, i naravno jako ukusan ).
Prijatno !