srijeda, 8. studenoga 2017.

Kao iz najbolje poslastičarnice :Šubarice !


Potrebno 
Za  koru :
6 komada cijelih jaja
15 kašika šečera
9 kašika tople vode
15 kašika brašna
1 i pol vrečica praška za pecivo
6 kašika kakao praha

Za Kremu:
1 litra mlijeka
4 kašike brašna
6 kašika gustina
200 grama šečera
250 grama margarina

Za glazuru:
150 grama čokolade
100 grama margarina
1 kašika ulja

Priprema:
Za koru :
Jaja i šečer pjenasto umutite, dodajte vodu i ostale sastojke, sve dobro izradite i pecite na180 stupnjeva u limu srednje veličine obloženom papirom za pečenje, ali samo dno.
Pečeniu koru  ohladite, odvojite od papira i prerežite u 2 kore.

Za kremu :
U malo mlijeka razmutite brašno, gustin i šečer te smjesu ulijete u ostatak kipučeg mlijeka;u hladnu kremu umiksajte margarin te jednom trečinom kreme premažite prvu koru i poklopite ju drugom.

Okruglim kalupom ili malom čašicom režite okrugle kolačiće, premažite ih bogato po stranicama, podignite im gornji rub kako glazura ne bi curila sa strana ,kremu uvaljajte u kokos ili mljevene orahe  a vrh glazirajte čokoladom.Šubarice ohladite pa poslužite .

Prijatno !

Napomena  Ovako napravljene šubarice možete i zalediti u zdjelu sa poklopcem ostavite šubarice u zamrzivač i kad vam dodu ne najavljeni gosti izvadite brzo se odlede .

Nema komentara:

Objavi komentar