Potrebno
Za koru :
8 bjelanjaka
8 kašika šećera
8 kašika brašna
1dcl. mlijeka
Za kremu :
8 žumanjaka
10dag. šećera
2 želatine u prahu
0,5l mlijeka
0,5l vrhnja za šlag
10-20 dag. mliječne čokolade
Priprema:
Za koru
Bjelanjke dobro umutiti mikserom… kad postanu čvrsti postupno dodavati šećer… lagano umiješati brašno… staviti biskvit na pleh i peći na 180*c oko 20 min. … staviti mlijeko da zakipi, njime preliti pečeni vruć biskvit i vratiti ga u ugašenu pećnicu da se ohladi.
Za kremu :
Želatinu promješati sa 8 kašika hladne vode i ostaviti 10 min. .. žumanjke dobro izmiješati sa šećerom, pa ih preliti sa kipućim mlijekom i dobro promješati ( ne kuhati )… dodati rastopljenu želatinu još jednom promješati i ostaviti da se ohladi… dugo treba da se dobro ohladi, a znat će te da je dosta ohlađeno kad uzmete zdjelu sa kremom i dobro ju protresete, ako se krema poćne tresti recimo onako kao žele dobra je … jer zna se ona ohladiti i prije, ali dobra je tek kad postane recimo želatinasta ?
U dobro ohlađenu kremu dodati izrađeno vrhnje za šlag.. izmiješati mikserom i dodati mliječnu čokoladu u sitnim kockicama ( ja je onako dobro izlupam s čekicem za meso)… Kremu staviti na biskvit i ohladiti pa poslužiti uživajte .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar