srijeda, 8. studenoga 2017.

Dalmatinska sirnica stari dobri recept !


Potrebno :
10 dkg margarina
10 dkg masti
10 žumanjaka
4 bjelanjka
25 dkg šećera
2 vanilija šećera
kore naranče i limuna
1kasika maskarina 
1 kašika likera od ruže 
1 kg brašna
10 dkg kvasca
10 – tak kocki šećera
1 kašikice   soli

Priprema:
Margarin, mast i šećer pjenasto umiješajte mikserom. Dodajte jedno po jedno žumance , vanilija šećer, so ,koricu limuna ,liker od ruze i miris za sirnicu  i naranče te čvrsti snijeg  od bjelanjaka. Zatim dodajte brašno i kvasac koji ste desetak minuta prije pomiješali  sa kašikom šećera i toplim mlijekom.
Tijesto dobro izmiješajte i stavite da se diže sat do dva na toplom mjestu. Kad se tijesto digne, dobro ga premijesite, oblikujte kuglice i stavite u pleh za pečenje.  Sirnicu zarežite nožicama, od sredine prema kraju, premažite je žumancem te je pospite šećerom (usitnite kocke šećera i potom ih pospite po sirnici – stari isprobani i trik, šećer se zapeče, lijepo izgleda na sirnici, i naravno jako ukusan ).
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar