Potrebno
Za koru :
100 g šećera,
3 jaja,
prstohvat soli,
vrećica vanilin šećera,
75 g brašna,
puding od karamele,
žličica praška za pecivo,
Za kremu :
200 g crne čokolade,
200 g lješnika,
800 g slatkog vrhnja,
žličica putera,
nekoliko tofifi karamele za ukrašavanje
Priprema:
Za koru:Umutite čvrst snijeg od bjelanjaka sa četiri žlice hladne vode i prstohvatom soli, dodajte šećer pomiješan s vanilin šećerom i posebno umućene žumanjke.
Postupno umiješajte brašno, prašak za pecivo i puding u prahu.
Smjesu sipajte u kalup za tortu i pecite na 175 °C oko 25 minuta.
Postupno umiješajte brašno, prašak za pecivo i puding u prahu.
Smjesu sipajte u kalup za tortu i pecite na 175 °C oko 25 minuta.
Za kremu :
Na umjerenoj temperaturi zagrijte slatko vrhnje, dodajte 150 g čokolade i lješnake isječene na krupnije komade. Miješajte dok se čokolada sasvim ne otopi i stavite u frižider da odstoji pet sati.
Na umjerenoj temperaturi zagrijte slatko vrhnje, dodajte 150 g čokolade i lješnake isječene na krupnije komade. Miješajte dok se čokolada sasvim ne otopi i stavite u frižider da odstoji pet sati.
Koru presjecite tako da gornji dio bude tanji, a donji deblji.
Donju koru nafilujte sa 2/3 krema, stavite gornju koru, premažite ostatak fila i ostavite u frižideru četiri sata.
Ostatak čokolade i maslac otopite na pari i kružno (promjera 10 cm) namažite površinu torte, okolo ukrasite toffifee karamelama , ohladite i servirajte.
Donju koru nafilujte sa 2/3 krema, stavite gornju koru, premažite ostatak fila i ostavite u frižideru četiri sata.
Ostatak čokolade i maslac otopite na pari i kružno (promjera 10 cm) namažite površinu torte, okolo ukrasite toffifee karamelama , ohladite i servirajte.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar