srijeda, 8. studenoga 2017.

Kremasti Bijeli kolač !


Potrebno 
Za koru 
6 bjelanjka
10 dkg šećera u prahu
1 velika žlica octa

Za kremu :
6 žumanjaka
5 dkg šečera u prahu
2 velike žlice brašna
2 i pol dcl mlijeka
10 dkg oraha ili popečenih oguljenih i samljevenih lješnjaka
15 dkg margarina za kreme (ili maslaca)
2 kesice šlag pjene
1 kesica šlag kreme od vanilije
mlijeka po potrebi za šlag i kremu od vanilije

Priprema :
Za koru 
Mjere moga pleha su 36 x 20, ali vi možete raditi u bilo kojem za kolače, u kojem pečete kolače sa otprilike 6 jaja.
U drugom slučaju ako je oblik torte onda je kalup 26 cm.
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg, dodavajući malo po malo šećera u prahu i jednu žlicu octa.
Staviti u namašćen i pobrašnjen pleh da se peče nekih sat vremena na 150 ° C.
Za kremu :
Za to vrijeme žumanjke , 2 velike žlice brašna i 5 dkg šećera u prahu izmiješati sa 2 i pol dcl mlijeka, pa skuhati na pari da se napravi lijepa gusta krema bez grudvica. Ja uvijek dok se krema kuha, miješam mikserom na manjoj brzini. Skloniti s pare i pustiti da se skroz ohladi, uz povremeno miješanje.
Izmiksati jednu šlag pjenu. Izmiksati pjenasto margarin pa mu dodati žlicu po žlicu izmiksanog šlaga. U ohlađenu kremu dodati izmiksani margarin sa šlagom. Podijeliti kremu u dva dijela, u jednu polovicu dodati 10-ak dkg mljevenih oraha ili po želji pečenih i oguljenih lješnjaka.
Izmiksati šlag pjenu i šlag kremu od vanilije zajedno po uputama na vrećici.Ukrasiti po želji (mljevenim orasima ,rendanom čokoladom ,čikoladnim mrvicama ...šta imate ).

Redosljed slaganja
kora
krema od oraha
krema bez oraha
krema od vanilije i šlag
Kolač ohladiti pa posluziti .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar