Potrebno
Za koru :
3 jaja
3 kašike šećera
4 kašike ulja
4 kašike oštrog brašna
2 kašike kakaa
½ praška za pecivo
2 kašike kakaa
½ praška za pecivo
Za Nadjev:
20 dag mljevenih lješnjaka
3 kašike šećera
3 kašike mlijeka
3 kašike šećera
3 kašike mlijeka
Za Kremu od čokolade:
1 puding od čokolade
150 g margarina
1 puding od čokolade
150 g margarina
4 dcl mlijeka
Za Kremu od vanilije:
1 puding od vanilije
150g margarina
1 puding od vanilije
150g margarina
4dcl mlijeka
Za ukras:
500 g vrhnja za šlag
ribana čokolada za kuhanje
500 g vrhnja za šlag
ribana čokolada za kuhanje
Priprema :
Za koru : Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom. Dodati ulje, brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo pa lagano kuhačom umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći 10 minuta na 180 °C. Provjeriti čačkalicom da li je biskvit pečen.
Za nadjev: Zakuhati mlijeko sa šećerom pa preliti preko mljevenih lješnjaka. Nadjevom premazati koru .
Za kremu od čokolade : Puding skuhati sa šećerom u 4 dcl mlijeka i u hladno umiješati omekšani margarin. Namazati preko nadjeva.
Za kreme od vanilije : Puding skuhati sa šećerom u 4 dcl mlijeka i u hladno umiješati omekšali margarin. Namazati preko kreme od čokolade. Priprema: Vrhnje istući u čvrst šlag i namazati ga preko kreme od vanilije. Posipati ribanom čokoladom.
Kolač ohladiti pa poslužiti sječenog na kocke .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar