Potrebno:
500 gr tjestenine za lazanje
500 gr špinata
750 gr mladog sira
500 gr špinata
750 gr mladog sira
400 ml mlijeka
150 gr parmezana
4 kašike putera
4 kašike brašna
1 jaje
1 čehna bijelog luka
so, biber
150 gr parmezana
4 kašike putera
4 kašike brašna
1 jaje
1 čehna bijelog luka
so, biber
Priprema:
Špinat operite i izrežite.
Tjesteninu skuhajte po uputama na pakovanju i ocijedite.
Umutite jaje, dodajte sir i špinat i polovinu naribanog parmezana.
U šerpi otopite puter i na njemu popržite brašno.
Dodajte mlijeko i kuhajte dok se bešamel ne zgusne.
Posolite i ostavite sa strane.
U namašćenu tepsiju stavite sloj tjestenine, pospite filom od špinata i sa malo parmezana.
Postupak ponavljajte dok ne potrošite sastojke.
Završite sa slojem tijesta i pospite bešamelom.
Pospite parmezanom i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 30 minuta.
Prijatno !