ponedjeljak, 16. listopada 2017.

Crnac bez jaja!



 Potrebno
Za koru /biskvit :

3 čvrsta jogurta (3×180 g)
3 jogurtove čašice pšeničnog glatkog brašna tipa 550
2 čaše od jogurta šećera
1 čašicu od jogurta ulja
3 velike žlice kakaa
2 žličice sode bikarbone


Za preliv  :
 200 g maslaca,
 150 g čokolade za kuhanje, 
20 g šećera 
250 ml mlijeka 

Priprema :
Za biskvit:
Mikserom najvećom brzinom pomiješajte sastojke te ih izlijte u tepsiju prethodno obloženu papirom za pečenje.
Ispecite biskvit  u zagrijanoj rerni na 180 stepeni nekih pola sata zavisno od vaše pećnice .te ga narežite na kockice.
Za preliv :

Prvo otopite maslac , a zatim mu dodajte čokoladu i šećer i nalijte mlijeko. Kad se sastojci otope i kad glazura zavri, izlijte je na kolač. Malo ohladite i razrežite.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar