ponedjeljak, 16. listopada 2017.

Nebeski kolač-Osvježavajućeg okusa jednostavan za napravit


Potrebno
kora 
 6 kom bjelanjaka
 6 žlica šećera
 4 žlice brašna
 14 žlica kokosovog brašna
 nadjev od višanja
 680 g višanja (iliti 1 tegla)
 1 paketić pudinga od vanilije
 3 žlice šećera
Krema
 2 paketića pudinga od vanilije
 4 žlice šećera
 750 ml mlijeka
 500 ml vrhnja za šlag
Čokoladna glazura
 100 g čokolade za kuhanje
 50 g maslaca (ili margarina)
Priprema
Za koru  dobro istući bjelanjke, zatim dodati šećer, pa postepeno, na najmanjoj brzini miksera brašno i kokos. pažljivo rasporediti po pomašćenoj i pobrašnjenoj tepsiji (velika od rerne) i peći 15-20 min. na 180 stupnjeva.
Teglicu višanja ocijediti, u soku ukuhati puding i šećer, te dodati višnje, pustiti da provrije, skinuti sa vatre i preliti preko ohlađenog biskvita.
Skuhati puding od vanilije (+šećer), ohladiti i u hladno dodati prethodno umućen šlag, te premazati ohlađen kolač.
Čokoladu i maslac (margarin) polako otopiti na laganoj vatri i premazati kolač, ohladiti, rezati i uživati u čaroliji laganog i osvježavajućeg okusa :-))
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar