ponedjeljak, 16. listopada 2017.

Jako kremasta torta od slatkog vrhnja i keksa


Potrebno :
 600g turskog keksa (ako ne možete da ga pronađete koristite petit ili plazmu),
 1,5 l mlijeka,
 6 pudinga sa ukusom slatke pavlake,
 12 kašika šećera,
 2 kesice vanilinog šećera,
 200g bijele milka čokolade,
 250g margarina,
 200 ml slatke pavlake,
 lešnici ili orasi ili karamele po želji…
 oko 200 ml mlijeka za umakanje keksa.
 Šlag za dekoraciju (minumum dvije kesice ).

Prprema  :
Pudinge skuvati u litar ipo mlijeka sa šećerom i vanilinim šećerom po standardnoj proceduri.
U vreo puding umešati belu čokoladu.
Mijeešati dok se ne rastopi.
Ostaviti puding da se ohladi.
Margarin izvaditi da odstoji na sobnoj temperaturi pa ga miksrom sjediniti sa ohlađenim pudingom.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i sjediniti je sa pudingom.
Lešnike, orahe i karamele sitno iseckajte, najbolje u secku, i dodajte filu.
Ovo možete a ne morate.
Što se keksa tiče, ako nađete turski koristite njega.
 On je nalik na naš petit samo ima čokoladno punjenje.
 Nemojte da vas zbuni što je tanak.
Na tacnu slagati keks koji ste prethodno umočili u hladno mlijeko na par sekundi 
(dovoljno je da ga samo provučete),
5×5 i filovati četvrtinom fila.
Ponavljati postupak dok se keks i fil ne utroši.
Na kraju poredajte keks i tortu dekorišite šlagom i rendanom čokoladom.
Ostavite je preko noći da odstoji i da se stegne.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar