Prijatno:
500 g svjezeg kadaifa
250 g putera
200 g mljevenih oraha
250 g putera
200 g mljevenih oraha
agda
450 g secera
350 ml vode
po želji malo limunovog soka
350 ml vode
po želji malo limunovog soka
krema
1 l mlijeka
4 kas. brasna
3 kas. gustina/nišeste
150 g šecera
1 vanilija šecer
po želji burbon vanilija
1 žumance
dekoracija
2 šlag kreme
mljeveni orasi
4 kas. brasna
3 kas. gustina/nišeste
150 g šecera
1 vanilija šecer
po želji burbon vanilija
1 žumance
dekoracija
2 šlag kreme
mljeveni orasi
Priprema:
Kadaif malo izsitnite.
Rastopite puter i pospite po kadaifu.
Rukama mijesajte kadaif da se natopi sa puterom.
Rasporedite po tevsiji polovinu kadaifa,pospite sa 2/3 mljevenih oraha.
Stavite drugu polovinu kadaifa i pritisnite malo da se izjednaci.
Pecte na predhodno ugrijanoj rerni ( 180°C), 20tak min dok porumeni.
Dok se kadaif peče napravite agdu .
Prokuhajte secer sa vodom i kuhajte 10 min.
Za kremu uspite zajedno sa mlijekom,brasno,gustin, secer i vanilija secer (ja sam stavila i burbon vaniliju) i zumance u serpu.
Mjesajte žicom dok se zgusne.Pečen kadaif prelijte agdom.
Odmah možete sipati vruc fil na kadaif.
Ostavite 1h da se ohladi.
Izmiksajte 2 slag kreme i premazite po ohlajdenom filu.
Pospite sa ostatkom mljevenih oraha.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar