ponedjeljak, 16. listopada 2017.

Kremasti kadaif


Prijatno:
 500 g svjezeg kadaifa
 250 g putera
 200 g mljevenih oraha

agda
 450 g secera
 350 ml vode
 po želji malo limunovog soka

krema
 1 l mlijeka
 4 kas. brasna
 3 kas. gustina/nišeste
 150 g šecera
 1 vanilija šecer
 po želji burbon vanilija
 1 žumance
 dekoracija
 2 šlag kreme
 mljeveni orasi
Priprema:
Kadaif malo izsitnite.
Rastopite puter i pospite po kadaifu.
Rukama mijesajte kadaif da se natopi sa puterom.
Rasporedite po tevsiji polovinu kadaifa,pospite sa 2/3 mljevenih oraha.
Stavite drugu polovinu kadaifa i pritisnite malo da se izjednaci.
Pecte na predhodno ugrijanoj rerni ( 180°C), 20tak min dok porumeni.
Dok se kadaif peče napravite agdu .
Prokuhajte secer sa vodom i kuhajte 10 min.
Za kremu uspite zajedno sa mlijekom,brasno,gustin, secer i vanilija secer (ja sam stavila i burbon vaniliju) i zumance u serpu.
Mjesajte žicom dok se zgusne.Pečen kadaif prelijte agdom.
Odmah možete sipati vruc fil na kadaif.
Ostavite 1h da se ohladi.
Izmiksajte 2 slag kreme i premazite po ohlajdenom filu.
Pospite sa ostatkom mljevenih oraha.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar