Potrebno :
Kora :
Krema:
I još:
Priprema:
Za koru prvo dobro izmiješati bjelanjak sa šećerom i vanilin šećerom – dok ne dobijete čvrstu pijenu. Dalje miješajući dodajte žumanjke i kašiku mlake vode. Brašno i prašak za pecivo isto lagano umiješati.
Izmiješao tijesto izliti u kalup za torte u koji ste stavili pek papir i peći oko 15-20 min na 180 C.
Nakon pečenja ostavite koru da se ohladi.
Nakon pečenja ostavite koru da se ohladi.
Za kremu stavite želatinu u hladnu vodu da omekša.
Žumanjke izmiješati sa šećerom i mlijekom.
Žumanjke izmiješati sa šećerom i mlijekom.
Smjesu stavite u zdjelu nad paru i miješajući zagrijavajte dok ne dobijete finu pjenu.
U pjenu od jaja (treba biti mlaka masa)dodajte isjeckanu bijelu čokoladu i želatinu (naravno možete i tamnu čokoladu koristiti ako više volite). Miješajte dok se čokolada i želatina ne otopi.
Ostaviti da se malko stegne krema.
Ostaviti da se malko stegne krema.
Vrhnje za šlag čvrsto istucite s vanilin šećerom i šlag fixom i lagano ju umiksajte u kremu od jaja i čokolade.
Koru namažite sa marmeladom.
Kremu istresite na koru oko koje ste opet stavili prsten od kalupa. Stavite u frižider (otprilike 4-5 sati) da se mousse-krema dobro stegne.
Kremu istresite na koru oko koje ste opet stavili prsten od kalupa. Stavite u frižider (otprilike 4-5 sati) da se mousse-krema dobro stegne.