ponedjeljak, 18. rujna 2017.

Jednostavna Čokoladna pita za početnike


Potrebno:
Za tijesto:
  •  50g maslaca,
  • 75g maslaca od kikirikija,
  • 100g smeđeg šećera,
  •  2 žumanca,
  • 200g oštrog belog brašna,
  • 50g integralnog pšeničnog brašna,
  •  1 kašika puna milerama,
  •  malo soli
  • Za nadev:
  • 400g slatke pavlake,
  • 200g  noissete čokolade,
  •  250g tamne čokolade,
  •  1 kašika puna meda,
  • 100g maslaca,
  •  malo soli, kakaa i malo krem šlaga
  • Priprema:
    Obe vrste maslaca ujednačite sa šećerom i soli. Dodajte žumance, mileram i brašno te zamesite testo, samo da poprimi formu. Od testa formirajte valjak, obložite folijom i stavite u frižider na sat vremena. Ohlađeno testo režite na kolutove debljine 5mm i obložite po dnu i stranicama kalupa za pite pa utiskujte prstima da se popune rupe.
    Kalup treba biti potpuno obložen. 
    Pecite testo u zagrejanoj pečnici na 180°C 15tak minuta, dok nije pečeno i dok ne poprimi samo lagano boju. Ostavite sa strane da se ohladi dok ne pripremite nadev.

    U slatku pavlaku umešajte kašičicu meda i mrvicu soli.
    Zagrejte ga do vrenja, uklonite s vatre i dodajte sitno izmrvljenu čokoladu i maslac i mešajte dok se sve ne otopi i poveže u jednoličnu glatku smesu. Pustite da se malo ohladi i s vremena na vreme promešajte. Kad se malo ohladilo izlijte na pečeno testo.

    Nema komentara:

    Objavi komentar