ponedjeljak, 18. rujna 2017.

"Ledene kocke sa Grizom "


Potrebno :
Za podlogu

  • 1/2 l vode
  • 1/2 l mlijeka
  • 20 dag šećera
  • 20 dag grisa
  • 10 dag čokolade

  • Za kremu:

  • 1 l mlijeka
  • 4 pudinga od vanilije
  • 10 žlica šećera (može i više ako volite slađe)
  • 15 dag margarina
  • 2 dl vrhnja za šlag (hulala, hole ili neko slično)

  • Za čokoladnu glazuru:
    15 dag čokolade, 3 žlice ulja, 5 dag margarina, 2 žlice šećera u prahu, 5 žlica mlijeka

    Priprema:
    Za podlogu skuhati gris u kombinaciji vode i mlijeka sa šećerom.
    Kada se gris zgusne umiješati natrganu čokoladu, dobro promiješati dok se čokolada ne otopi i dok sva smjesa ne postane jednolično čokoladna.
    U lim srednje veličine premazan maslacom smjestiti polutekuću smjesu od grisa.
    Za kremu zakuhati oko 7 -8 dl mlijeka a ostatak mlijeka pomiješati s pudingom i šećerom. Skuhati pudinge na klasičan način. Ohladiti uz miješanje kako se ne bi stvorila korica na pudingu.
    U ohlađeni puding umiješati mikserom izrađen margarin i čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Kremom premazati podlogu od grisa.
    Sve dobro rashladiti i nanijeti čokoladnu glazuru koja se napravi tako da se otopi čokolada pomiješana sa uljem, margarinom, šećerom i mlijekom.

    Nema komentara:

    Objavi komentar