utorak, 19. rujna 2017.

Cheesecake sa Oreo ili nekim dr .čokoladnim keksom


Potrebno:

  • 250 g čokoladnog keksa
  • 150 g putera
  • 2 kašičice granula želatina
  • 60 ml sveže prokuvane vode
  • 360 g sitnog sira
  • 300 ml slatke pavlake
  • 1 kašićica ekstrakta od vanile
  • 110 g šećera
  • 180 g bele čokolade (istopljene)
  • 150 g čoko keksa sa belim punjenjem
  • 50 g čokolade za kuvanje (istopljene)

  • Priprema


     Postavite kalup za koru od 23 cm.
    Sameljite čokoladni keks, potom dodajte istopljeni puter i mešajte dok se ne izjednači.
    Masu rukama rasporedite u kalup i izvucite na zidove kalupa ok 3 cm smese, potom stavite u frižider na 20 minuta.
     U činiji pomešajte želatin sa vodom, zatim ga rastvorite na pari. 
    Sklonite sa ringle i sačekajte da se ohladi 5 minuta.
     U većoj posudi pomešajte sitan sir  i slatku pavlaku , ekstrakt od vanile i šećer. Kada sve dobro sjedini, dodajte želatin i istopljenu belu čokoladu. Potom, ubacite izlomljen sendvič keks. Smesu sipajte u kalup, i stavite u fižider na 3 sata.
    Pre serviranja, otopite tamnu čokoladu (možete koristiti špric ili kesu) za dekoraciju.

    Nema komentara:

    Objavi komentar