ponedjeljak, 18. rujna 2017.

Djeca ga obožavaju a vjerujem i vi :"Kocke Ledeno Nebo"


Sastojci:
  • 7 bjelanjaka
  • na vrh noža soli
  • 7 žlica šećera
  • 7 žlica brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 300 ml hladnog mlijeka
  • Krema I:
  • 7 žumanjka 
  • na vrh noža soli 
  • 7 žlica šećera2 vrećice
  •  vanilin šećera
  • 7 žlica brašna
  • 750 ml mlijeka
  • 250 g maslaca (sobne temperature)
  • Krema II:
  • 500 ml vrhnja za šlag 
  • na vrh noža soli
  • 1 vrećica vanilin šećera
  •   Ukrašavanje:
  • 100 – 150 g bijele čokolade
  • Priprema
    Za tijesto: Pećnicu zagrijati na 180 °C. Dno lima za pečenje (39 x 27 cm) namazati masnoćom i posuti brašnom. Brašno i prašak za pecivo dobro izmiješati i prosijati. Bjelanjke zajedno s malo soli mikserom čvrsto izraditi. Šećer postepeno dodavati, neprestano mikserom miješajući. Nastaviti miješati 3 – 4 minute, sve dok se šećer ne otopi i snijeg počne sjajiti. Mješavinu brašna istresi na snijeg od bjelanjaka i lagano metlicom za snijeg umiješati (NE mikserom) i to podižući snijeg od dolje prema gore. Ne miješati jako dugo, kako ne bi izašao zrak iz bjelanjaka. Tijesto istresti u lim, fino izravnati i staviti peći 15 minuta. Biskvit izvaditi iz pećnice, oprezno nožem odvojiti rubove od lima za pečenje i vruć biskvit preliti hladnim mlijekom. Biskvit ostaviti da se ohladi.
    Krema I: Žumanjke zajedno s malo soli, šećerom i vanilin šećerom mikserom kremasto izraditi. Dodati brašno, dobro izmiješati i na kraju umiješati 200 ml mlijeka. Preostalo mlijeko (550 ml) staviti da zakuha. Zatim mlijeko skloniti sa štednjaka, umiješati mješavinu od žumanjaka, vratiti na štednjak i neprestano miješajući kuhati 2 – 3 minute, odnosno dok se krema ne spoji. Skloniti sa štednjaka, posudu staviti u hladnu vodu da se brže ohladi, uz često miješanje da se na vrhu kreme ne stvori korica. U posebnoj posudi maslac (sobne temperature) mikserom kremasto izraditi. Zatim hladnu kremu postepeno dodavati maslacu (žlicu po žlicu) mikserom miješajući. Kremom premazati ohlađeni biskvit i fino izravnati.
    Krema II: Vrhnje za šlag zajedno s malo soli i vanilin šećerom čvrsto izraditi i premazati po kremi I te fino izravnati.
    Ukrašavanje: Od bijele čokolade strugati rolice i kolač ukrasiti. Najlakši način pravljenja rolica od čokolade, je da to radite sa specijalnim nožem za guljenje krumpira i čokolada treba biti sobne temperature.

    Nema komentara:

    Objavi komentar