Jednostavno i ukusno mali zalogaići sa smjesom za lazanje samo malo dekorativniji a ukus je fantastičan .
Potrebno :
kore za lazanje
mljeveno meso po želji
luk
bijeli luk
mrkva
celer
umak od rajčice
bosiljak
mozzarella
parmezan
brašno
mlijeko
muškatni oraščić
peršun
so, biber
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Na ulju prodinstajte luk, a zatim mu dodajte sitno sjeckanu mrkvu, celer i bijeli luk.
Dinstaajte dok ne omekša pa dodajte mljeveno meso.
Pustite da se meso zapeče sa svih strana, a zatim dodajte umak od rajčice, sol i biber po želji .
Kad je meso gotovo, u umak ubacite bosiljak i maknite s vatre.
Ukoliko koristite svježe kore za lazanje, narežite ih na manje kockice, a ako ste se odlučili za suhe, prokuhajte ih u vodi pa ih zatim narežite na manje djelove.
Bešamel pripremite od maslaca, brašna i mlijeka s dodatkom malo muškatnog oraščića.
Pripremite kalup za muffine pa svaki dio premažite s malo maslaca, na dno stavite žličicu umaka i dio kore.
Na koru stavite umak od rajčice i mesa, bešamel umak i pospite mozzarellom i parmezanom.
Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka, a na vrhu još dodatno obilno pospite sirom.
Pecite dok se sir s gornje strane ne zapeče i postane zlatne boje.
Ostavite da se lazanja zalogaji lagano ohlade i poslužite.
mljeveno meso po želji
luk
bijeli luk
mrkva
celer
umak od rajčice
bosiljak
mozzarella
parmezan
brašno
mlijeko
muškatni oraščić
peršun
so, biber
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Na ulju prodinstajte luk, a zatim mu dodajte sitno sjeckanu mrkvu, celer i bijeli luk.
Dinstaajte dok ne omekša pa dodajte mljeveno meso.
Pustite da se meso zapeče sa svih strana, a zatim dodajte umak od rajčice, sol i biber po želji .
Kad je meso gotovo, u umak ubacite bosiljak i maknite s vatre.
Ukoliko koristite svježe kore za lazanje, narežite ih na manje kockice, a ako ste se odlučili za suhe, prokuhajte ih u vodi pa ih zatim narežite na manje djelove.
Bešamel pripremite od maslaca, brašna i mlijeka s dodatkom malo muškatnog oraščića.
Pripremite kalup za muffine pa svaki dio premažite s malo maslaca, na dno stavite žličicu umaka i dio kore.
Na koru stavite umak od rajčice i mesa, bešamel umak i pospite mozzarellom i parmezanom.
Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka, a na vrhu još dodatno obilno pospite sirom.
Pecite dok se sir s gornje strane ne zapeče i postane zlatne boje.
Ostavite da se lazanja zalogaji lagano ohlade i poslužite.
Prijatno!