Ukusan i sočan ručak koji se brzo pripremi samo morate prije marinirat piletinu da odstoji najbolje ako ste zaposleni naveče je marinirate i samo kad dođete pečete to je gotovo za 20 min .
Potrebno:
500 gr pilećih fileta(može i purećih )
150 ml maslinovog ulja
1 kašike chiili praha
1 kašika crvene paprike
1 kašika ruzmarina
1/2 kašike curry praha
1/2 kašike suhog kopra
1 kašika bijelog luka u prahu
so po ukusu
1/2 kašike curry praha
1/2 kašike suhog kopra
1 kašika bijelog luka u prahu
so po ukusu
i biber
Priprema:
Filete isjeći u šnicle ne previše tanke .Udubljoj zdjeli sa pokopcem dodati začine i maslinovo uljemalo ih promiješati da se ve ujednači zatim dodati piletinu .
Rukama dobro izmješati piletinu (jako je bitno kvalitetno izmješati).
Ostaviti u frižider na minimum 5 sati ,idealno je do 3 dana.Zagrijati gril tavu bez dodavanja ulja Grilati piletinu sa obje strane ,da dobije lijepu boju.
Bitno je ne previše peći piletinu da ne bi bila suha.Pečene šnicle po želji možete još malo preliti sa gotovom marinadom ako vam je ostalo .Poslužiti toplo uz prilog i salatu po želji .
Napomena ako nevolite čili možete ga izostaviti i ako nemate više članova možete raspolovit sastojke .Ovo je idealan ručak uz neki prilog za 4 člana porodice pošto moji svi vole jesti :) posebno kad je nešto ovako dobro .
Prijatno!