Potrebno
Za podlogu :
100 g margarina/maslaca
50 g šećera
2 kašike kakaa
250 g mljevenog keksa
100 g isjeckanih i preprženih lješnjaka ili oraha
50 ml soka od naranče
Za kremu:
400 ml mlijeka
1 puding od vanilije
3 kašike šećera
50 g margarina/maslaca
Za glazuru:
100 g čokolade
30 g margarina/maslaca
malo mlijeka
Priprema:
Za podlogu :
Pjenasto umutiti margarin/maslac sa šećerom. U to dodati keks, lješnjake, kakao i sok od naranče te lagano miješati. Kalup obložiti s papirom za pečenje te uliti pripremljenu keks smjesu.Lijepo resporediti .Staviti u frižider dok pripremite kremu .
Za kremu :
U malo mlijeka dodati jedan puding od vanilije, umutiti ga te skuhati u ostatku zagrijanog mlijeka sa šećerom. U ohlađen puding dodati margarin/maslac i dobro izraditi. Kremu istresti preko keks podloge te preliti glazurom od čokolade.
U malo mlijeka dodati jedan puding od vanilije, umutiti ga te skuhati u ostatku zagrijanog mlijeka sa šećerom. U ohlađen puding dodati margarin/maslac i dobro izraditi. Kremu istresti preko keks podloge te preliti glazurom od čokolade.
Za glazuru :
Čokoladu i maslac istopiti sa malo mlijeka na laganoj vatri . Kolač ohladiti te isjeći na željene kocke i poslužiti.
Prijatno!