Potrebno
Za kore:
9 bjelanjaka
200 g šećera
2 kašike prezli
1 kašika brašna, 1 kašičica praška za pecivo
200 g pečenih i mlevenih lješnika
Za Fil:
9 žumanjaka
250 g putera
150 g šećera u prahu
150 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Za koru
Umutiti čvrst sneg od belanjaka , pa postepeno dodati šećer i dobro izmiksati. Zatim dodati postpeno brašno, prezle, mutiti kuhačom i na kraju dodati lješnik. Promešati lagano i peći 3 kore u podmazanom plehu na 180 C.nekih 10-15 min zavisno od rerne.
Za Fil:
Pjenasto umutiti puter. Žumanca skuhati na pari sa šećerom i čokoladom, kada se prohladi, dodati puter. Izmiksati masu i filovati ohlađene kore iznutra i spolja. Ukrasiti seckanim lešnicima ili orasima Ohladiti dobro u frižideru pa sjeći na željene komade i poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar