subota, 13. siječnja 2018.

Krompir sa slaninom za prste polizat !


Potrebno :


krompir po želji komada  srednje veličine 
slanina 
ribani topivi  sir 
ulje 
so  suhi začini po želji 
sitno sjeckani prešun 

Priprema :

 Srednje velike krompire  podjednake veličine .
 Koru ne gulite već operite dobro pod vodom.
 Tanki sloj površine krompira odrežite kako bi stajao ravno na podlozi.
 Stavite ga na dasku, između dvije kuhače (one služe da krompir ne zarežete nožem do   kraja) i režite   ga na tanke šnitice.
 Prelijte ga s malo ulja ili masti tako da u svaki prorez uđe dio. Posolite i dodajte začin po   želji
 Stavite ga peći na 180 stupnjeva oko 45 minuta do sat vremena (ovisno o veličini).
 pred kraj pečenja između šnitica krumpira stavite malo prepečene slanine i na kraju   preko cijelog   krompira posipajte ribani sir (npr. gaudu). Pecite još malo dok sir ne   porumeni.(možete slaninu staviti i odma u proreze koje ste zarezali na krompiru a sir tek   pred kraj  a nevolite sir nemorate ga ni stavljati krompir će jednako biti ukusan i hrskav )
 Poslužite toplo može i samo ili kao predivan prilog uz neko pečeno meso  i čašu bijelog   dobrog vina .
 Vjerujte koga god da poslužite biće oduševljen .
 Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar