Za pripremu ovih krofni potreban vam je kalup za donutse kojeg možete naći u gotovo svakoj većeoj trgovini .
Potrebno:
Za Krofne:
1 jaje
80 ml mlijeka
60 ml ulja
2 kašike ocata
1 kašika arome vanilije
1 kašika soda bikarbone
½ praška za pecivo
prstohvat soli
4 oreo keksa
100 g glatkog brašna
70 g šećera
20 g kakaa u prahu
Za glazuru:
100 g bijele čokolade
1 kašika arome vanilije
2 oreo keksa za posipavanje
Priprema:
U većoj zdjeli jaje izmutite pjenjačom pa dodajte mlijeko, ulje, ocat i aromu vanilije.
Zatim dodajte sodu, prašak za pecivo i sol pa promiješajte smjesu.
Na kraju dodajte šećer, brašno i kakao.
Kuhačom izmiješajte sve sastojke pa ubacite oreo kekse koje ste prethodno usitnili u blenderu.
Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu za jednokratnu upotrebu (dobro će doći i obična vrećica za zamrzavanje), odrežite malo vrh pa punite kalup za donutse.
Krafne pecite 8-10 minuta na temperaturi od 180 °C. Ostavite ih u kalupu nekoliko minuta da se malo ohlade, a zatim ih izvadite i ostavite da se do kraja ohlade na sobnoj temperaturi.
Za to vrijeme na pari otopite bijelu čokoladu i dodajte joj malo arome vanilije.
Ohlađene krafne umačite u bijelu čokoladu, posipajte s grubo mrvljenim oreo keksima i uživajte.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar