subota, 13. siječnja 2018.

Fenomenalno pecivo :Turske pogačice punjene mljevenim mesom !


Potrebno

Za tijesto:

2 čaše integralnog pšeničnog brašna
3 čaše običnog brašna
1 kašičica suvog kvasca
1 šoljica mlijeka i do pune čaše mlake vode
1 kačičica sitnog šećera
1 kašičica soli

Za nadjev:
350 g mlevene junetine
2 paradajza srednje veličine
2 glavice crnog luka (srednje)
2 svježe zelene paprike
2 svježe crvene paprike
1 kašika paradajz pirea
1 kašika pirea od paprike (umesto njega može kašika pirea od paradajza)
1 veza peršuna
1 čehnn bijelog luka (po želji)
malo bibera, soli, mlevenog kima i aleve paprike
1 čaša ulja

Priprema

Za tijesto:

Kvasac staviti u činiju, preliti mlekom, promešati, dodati šećer i so pa sačekati dva-tri minuta. Potom postepeno dodavati pomešano integralno i belo brašno te zamijesiti tijesto.
Tijesto pokriti i ostaviti da naraste. Od tijesta uzimati komade veličine pesnice, od njih praviti loptice i ostaviti da malo odstoje.

Za nadjev:

Luk, paradajz, papriku, beli luk i peršun usitniti u blenderu, dodati paradajz pire, začine i ulje i promešati. Na kraju dodati  mljeveno meso i dobro sjediniti.

Narasle loptice testa tanko razvući oklagijom na brašnom posutoj podlozikrajeve malo saviti krajeve da izleda ko čamčić, pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Razvučeno tijesto premazati nadjevom i peć15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečeno tijesto odložiti jedno preko drugog, i to tako da filovana strana dođe unutra. Tijesto pokriti da se ne suši. Na lahmadžun se može staviti sitno isečen paradajz, mladi luk, peršun.
Poslužiti  tople .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar