Potrebno:
10 tanjih kora ili 6 debljih
3, 4 kisele jabuke isečene na što tanje kriške
pola šolje suvog grožđa
pola šolje seckanih oraha ili badema
pola kašičice cimeta
pola kašičice ekstrakta vanile
6 kašika istopljenog puter
pola šolje prezli
jedna ili dve kašike džema od kajsije
šećer u prahu
Priprema:
Suvo grožđe potopite u toplu vodu, da odstoji sat vremena.
U većoj činiji, pomešajte tanko isečene jabuke, suvo grožđe, seckane orahe (ili bademe), cimet, ekstrakt vanike i dve kašike istopljenog putera.
U šerpici istopite još dve kašike putera, dodajte prezle i malo mešajte dok ne potamni.
Džem od kajsije ugrejte malo, tako da može lako da se razmazuje.
Odvojite kore (5+5 ili 3+3), a zatim ih premazujte istopljenim puterom i slažite jednu na drugu. Poslednju koru premažite polovinom ugrejanog džema od kajsija, polovinom istopljenog putera s prezlama, a zatim stavite polovinu fila od jabuka i suvog grožđa. Zamotajte kao rolat, a zatim ponovite postupak koristeći preostale kore.
Pecite u 40 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.
Kad se ispeče, malo prohladite i pospite šećerom u prahu, a možete je služiti i sa kuglom sladoleda od vanile.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar