Potrebno
Za podlogu:
150 g mljevenog keksa s maslacem
100 g maslaca
2 kašike kakaa
malo mljevenih lješnika ako želite
Za Kremu:
300 g čokolade za kuhanje
500 g sira maskarpone
200 g šećera u prahu
250 ml pavlake za šlag
Za glazuru :
100 g čokolade po želji
2 kašike ulja i kašika mlijeka
Priprema
Priprema
Za podlogu :
Pomešajte keks sa rastopljenim maslacem i lješnjakom. Obložite kalup za pečenje torti pek papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i maslaca.
Keks možete usitniti u blenderu, mlinu za kafu i orahe, ili ih položiti u kesu pa izgniječiti valjkom za tijesto dok ne dobijete slatki prah.
Za kremu :
Mikserom umutite pavlaku za šlag, dodajte maskarpone sir , šećer u prahu i rastopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu pa je prelijte na podlogu od keksa.
Pomešajte keks sa rastopljenim maslacem i lješnjakom. Obložite kalup za pečenje torti pek papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i maslaca.
Keks možete usitniti u blenderu, mlinu za kafu i orahe, ili ih položiti u kesu pa izgniječiti valjkom za tijesto dok ne dobijete slatki prah.
Za kremu :
Mikserom umutite pavlaku za šlag, dodajte maskarpone sir , šećer u prahu i rastopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu pa je prelijte na podlogu od keksa.
Za glazuru :
Na laganoj vatri isopite čokoladu sa uljem i mlijekom .Zatim malo prohladite i prelite preko torte .Ukrasite po želji šta imate
Ostavite ovako pripremljenu tortu u frižider na nekoliko sati. Ohlađenu tortu sijecite na željene komade i poslužite .
Ostavite ovako pripremljenu tortu u frižider na nekoliko sati. Ohlađenu tortu sijecite na željene komade i poslužite .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar