subota, 13. siječnja 2018.

Bez pečenja za pripremu netreba vam puno vremena za ovu ukusnu poslasticu :Čokoladni cheesecake!



Potrebno

Za podlogu:

150 g mljevenog keksa s maslacem
100 g maslaca
2 kašike kakaa
malo mljevenih lješnika ako želite 


Za Kremu:
300 g čokolade za kuhanje
500 g sira maskarpone
200 g šećera u prahu
250 ml pavlake za šlag

Za glazuru :
100 g čokolade  po želji 
2 kašike ulja i kašika mlijeka

Priprema
Za podlogu :

Pomešajte keks sa rastopljenim maslacem i lješnjakom. Obložite kalup za pečenje torti pek papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i maslaca.
Keks možete usitniti u blenderu, mlinu za kafu i orahe, ili ih položiti u kesu pa izgniječiti valjkom za tijesto dok ne dobijete slatki prah.
Za kremu :
Mikserom umutite pavlaku za šlag, dodajte maskarpone sir , šećer u prahu i rastopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu pa je prelijte na podlogu od keksa.
Za glazuru :
Na laganoj vatri isopite čokoladu sa uljem i mlijekom .Zatim malo prohladite i prelite preko torte .Ukrasite po želji šta imate

Ostavite ovako pripremljenu tortu u frižider na nekoliko sati. Ohlađenu tortu sijecite na željene komade i poslužite .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar