Potrebno
Za biskvit
6 bjelanjaka
15 dkg šećera
15 dkg mljevenih oraha /lješnjaka/
3 dkg krušnih mrvica /prezli/
3 dkg brašna oštrog
1/2 praška za pecivo
1 k vanilin šećer
Za biskvit
6 bjelanjaka
15 dkg šećera
15 dkg mljevenih oraha /lješnjaka/
3 dkg krušnih mrvica /prezli/
3 dkg brašna oštrog
1/2 praška za pecivo
1 k vanilin šećer
Za fil
1/2 l mlijeka
15 dkg šećera
6 žumanjaka
1 vanilin šećer /po želji/
1 puding od vanilije
1 velika žlica vrhom brašna
1 margarin /25 dkg/
10 dkg tamne čokolade
I još:
25 dkg petit keksa
malo mlijeka za natopiti petit keks
5 dkg mljevenih oraha
25 dkg petit keksa
malo mlijeka za natopiti petit keks
5 dkg mljevenih oraha
Priprema
Za biskvit:
Od sastojaka za biskvit umuti biskvit, stavi ga u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju veličine 35X28 i peci na160-180 C, kada se ispeće ohladi ga.
Za fil:
Umuti žumanjke i šećer i v .šećer pa dadodaj malo mlijeka i puding od vanilije sve fino sjedinite i skuhaj fil i u hladno dodaj izrađeni 1 margarin, pola žute smjese stavi na biskvit, na njega poslaži petit kekse koje si na kratko natopila u mlijeko, u drugu polovicu fila dodaj 10 dkg otopljene tamne čokolade i stavi ga na petit kekse, odozgo pospi sa mljevenim orasima, možeš još naribati gore i čokoladu.
Kolač ohladite u frizideru pa sijecite na štanglice ili kocke i poslužte .
Prijatno!