četvrtak, 4. siječnja 2018.

Parfe torta od lješnjaka i bijele čokolade !



Potrebno

Za biskvit:

6 bjelanjaka
6 žlica šećera
5 žlica brašna
3 žlice mljevenih prženih lješnjaka
par kapi arome vanilije
1/2 vrećice praška za pecivo
za preljev 1,5-2 dcl mlijeka

Za kremu:

4 dcl mlijeka
6 žumanjaka
100 g šećera
vrećica vanilija šećer bourbon
100 g bijele čokolade
2 vrećice želatine goveđeg porijekla
100 g mljevenih prženih lješnjaka
500 ml vrhnja za šlag

Priprema

Za biskvit :

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg, postepeno im dodavajte šećer i aromu vanilije. Izmiješajte prosijano brašno s lješnjacima i praškom za pecivo, te lagano miješajući dodajte smijesi od bjelanjaka.
Okrugli kalup promjera 26 centimetara, namastite i lagano pobrašnite. Izlijte smjesu u kalup, poravnajte lopaticom. Pecite 10-ak minuta. Još vrući biskvit prelijte s vrelim mlijekom.

Za kremu :
Žumanjke izmiješajte s obje vrste šećera i malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da zakuha.
Želatine prelijte s 8 žlica hladne vode i ostavite da nabubri. Kad mlijeko zakuha smanjite vatru, te lagano miješajući pjenjačom ulijevajte smjesu od žumanjaka. Kuhajte još 2 minuta na laganoj vatri.
U vrelu smjesu dodajte nasjeckanu bijelu čokoladu, miješajte dok se ne otopi, potom dodajte želatinu, te također je dobro umiješajte u kremu, možete i mikserom. Kremu prebacite u drugu posudu da se ohladi.
Vrhnje stucite u šlag, te mu dodajte kremu od žumanjaka, potom u kremu lagano lopaticom umiješajte mljevene lješnjake. Kremu istresite na biskvit i zagladite. Ukrasite je po želji.
Tortu ostavite par sati u hladnjaku da se stisne.

Po želji u kremu dodajte i malo naribane mliječne čokolade.

Ohladenu tortu sijecite na parčad i poslužite .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar