petak, 5. siječnja 2018.

Sočna i mirisna :Tufahija Torta!



Potrebno:
6-7 jabuka srednje veličine

Za punjenje jabuka  :
voda
šećer
po želji
orah mljeveni
grožđice
cimet
malo meda 

Za biskvit:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika  brašna
pola praška za pecivo

Za ukrašavanje
šlag
šarene mrvice


Priprema:

Jabuke oguliti a  sredinu izdubiti.
Staviti u dublju  posudu koja je napunjena s vodom i šećerom, samo da prekrije dno.
Jabuke napuniti smjesom od  orahima,meda i grožđic i posuti cimetom.
Peći u pećnici dok jabuke ne omekšaju.
Uumutiti sastojke za biskvit
Preliti smjesom jabuke i peći  u zagrijanoj rerni 200  stepeni dok ne bude gotovo otprilike nekih 20 -25 min zavisno od pećnice .
Kada se ohladi, okrenuti kolač naopačke
i ukrasiti umućenim šlagom i posuti čokoladnim ili šarenim mrvicama .
Možete poslužiti samo ili sa kuglom sladoleda od vanilije .
Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar