Potrebno
Za kore:
2 x 5 belanaca
2 x 10 kasika secera
2 x 1 kasika limunovog soka
2 x 3 kasike prezle
Za fil 1:
10 zumanaca
10 kasika secera
Za fil 2:
5 kasika gustina ili brasna
1l mleka
2 kesice vanil secera
250gr maslaca
I još:
200gr mljevenog plazma keksa (ili po zelji)
1/2kg slag pjena
oko 6 dl kisele vode
Priprema
Za kore :
Mutiti belanca, dodati secer, mutiti dok se ne otopi, dodati limunov sok i lagano umesati prezlu pa izliti u pleh sa pek papirom i peci na 120 stepeni 1h.
Ponoviti jos jednom za drugu koru.
Za fil 1 – 10 zumanaca i 10 kasika secera skuvati na pari.
Za fil 2 – Brasno ili jos bolje gustin skuvati kao kasicu u mleku sa vanilom i kad se prohladi dodati umucen maslac.
Sastaviti filove i dodati mljeveni plazma keks ili neki keks koji volite.
Slag umutiti sa kiselom vodom.
Slaganje : kora – krem – slag – kora – krem – slag.
Ukrasite po želji mrvicama od čokolade ili rendanom čokoladom ...
Tortu ohladite dobro u frižideru pa poslužite .
Prijatno!
Tortu ohladite dobro u frižideru pa poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar