petak, 5. siječnja 2018.

Topi se u ustima ko sladoled :Kremasta torta sa keksom !


Topi se u ustima ko sladoled zaista prelijepa torta .
Potrebno
Za kore:

2 x 5 belanaca
2 x 10 kasika secera
2 x 1 kasika limunovog soka
2 x 3 kasike prezle

Za fil 1:
10 zumanaca
10 kasika secera

Za fil 2:
5 kasika gustina ili brasna
1l mleka
2 kesice vanil secera
250gr maslaca

I još:
200gr mljevenog plazma keksa (ili po zelji)
1/2kg slag pjena
oko 6 dl kisele vode


Priprema
Za kore :

Mutiti belanca, dodati secer, mutiti dok se ne otopi, dodati limunov sok i lagano umesati prezlu pa izliti u pleh sa pek papirom i peci na 120 stepeni 1h.
Ponoviti jos jednom za drugu koru.

Za fil 1 – 10 zumanaca i 10 kasika secera skuvati na pari.

Za fil 2 – Brasno ili jos bolje gustin skuvati kao kasicu u mleku sa vanilom i kad se prohladi dodati umucen maslac.
Sastaviti filove i dodati mljeveni plazma keks ili neki keks koji volite.
Slag  umutiti sa kiselom vodom.

Slaganje : kora – krem – slag – kora – krem – slag.

Ukrasite po želji mrvicama od čokolade ili rendanom čokoladom ...

Tortu ohladite dobro u frižideru pa poslužite .

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar