Potrebno
Za Biskvit:
5 jaja
120 g šećera
1 vanilin šećer
50 g oštrog brašna
40 g kakaa
1/2 praška za pecivo
150 ml mlijeka
Za Ganache kremu:
220 ml slatkog vrhnja
200 g tamne čokolade
Za Kremu od vanilije:
600 ml mlijeka
2 praška za puding s okusom vanilije
1 vanilin šećer
200 g maslaca
-150 g šećera u prahu
I još
250 g dobro ocijeđenih višanja iz kompota
Priprema
Za Biskvit:
Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izradite ručnim mikserom. Umiješajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i kakaom, a zatim i mlijeko.
Na kraju u smjesu nježno umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela i svaki dio posebno pecite u okruglom kalupu obloženom papirom za pečenje ( promjera 26 cm) na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Pečene biskvite ohladite.
Za Ganache kremu
Čokoladu razlomite i stavite u posudu. Vrhnje zagrijavajte na laganoj vatri do točke vrenja, a zatim ga prelijte preko čokolade.
Miješajte kuhačom dok se sva čokolada ne otopi, a zatim stavite u hladnjak na 2 sata. Kad se krema ohladila i stisnula, dobro je izradite električnim mikserom.
Za Kremu od vanilije
Prašak za puding pomiješajte sa vanilin šećerom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte i dodajte mu smjesu mlijeka i pudinga.
Miješajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, a zatim maknite s vatre i ohladite.
U ohlađeni puding dodajte maslac pjenasto izrađen sa šećerom u prahu.
Slaganje :
Prvi biskvit položite na pladanj i premažite ga polovicom kreme od vanilije. Na kremu složite višnje i malo ih prstima utisnite u kremu. Zatim na višnje rasporedite ostatkak kreme od vanilije i poklopite drugim biskvitom.
Cijelu tortu izvana premažite čokoladnom kremom i po želji ukrasite bijelom čokoladom.
Torta je jako bogata i kremasta, a nije preslatka. Ja sam je pravila dragome za rođendan i svi su bili oduševljeni.
Prijatno i vama !
Nema komentara:
Objavi komentar