Potrebno :
1/2 kg kora za pitu
400 gr mlevenih oraha
1/2 margarina (posnog )
1.5 dl ulja
Za sirup/agdu :
300 gr secera
300 gr vode
Priprema:
Odvajati po 2 korice. Ukrojiti ih prema plehu, visak odseci i staviti na pocetak kore.
Orahe poprskati mokrom rukom, pa ih izmesati, da ne rasipaju .
Redjati orahe horizontalno, samo na pocetak kore, pa uvijati u rolat.
Uvijene baklave iseci, pa preliti sa 1/2 margarina i 1.5 dl ulja (rastopljenog na vatri).
Peci na 200 stepeni dok ne porumeni.
Vrucu baklavu preliti hladnim sirupom .
300 gr secera
300 gr vode
Priprema:
Odvajati po 2 korice. Ukrojiti ih prema plehu, visak odseci i staviti na pocetak kore.
Orahe poprskati mokrom rukom, pa ih izmesati, da ne rasipaju .
Redjati orahe horizontalno, samo na pocetak kore, pa uvijati u rolat.
Uvijene baklave iseci, pa preliti sa 1/2 margarina i 1.5 dl ulja (rastopljenog na vatri).
Peci na 200 stepeni dok ne porumeni.
Vrucu baklavu preliti hladnim sirupom .
Napomena: Jako je bitno prvo skuvati sirup da bi se on dobro ohladio i njime preliti vrucu baklavu.
Baklava je izuzetno ukusna i jako se brzo napravi.
Prijatno!