Potrebno:
4 jaja
Za punjenje fil:
450 g mekog brašna
50g tamnog kakaa
1 prašak za pecivo
2 vanil šećera
čašica od jogurta ulja
1 čašica šećera
Za punjenje fil:
pekmez po želji
rum
šećer
izdubljene mrvice od kapica
vanil šećer
Priprema
Priprema
Pjenasto umititi jaja, šećer i vanil šećer, polagano dodavati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo. Masu ostaviti dva sat na hladnom.
Formirati kuglice malo veće od veličine lješnjaka i peći nekih 8-10 min na 160 C. Izdubiti ohlađene kapice i puniti filom napravljenim od sastojaka u omjeru po vlastitom ukusu. Umociti ih u boju ili aromu ruma i smeđi šećer i obavezno staviti u zatvorenu plastičnu posudubar jedan dan da odstoje do konzumiranja .
Formirati kuglice malo veće od veličine lješnjaka i peći nekih 8-10 min na 160 C. Izdubiti ohlađene kapice i puniti filom napravljenim od sastojaka u omjeru po vlastitom ukusu. Umociti ih u boju ili aromu ruma i smeđi šećer i obavezno staviti u zatvorenu plastičnu posudubar jedan dan da odstoje do konzumiranja .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar