Potrebno
Za koru/biskvit :
6 belanaca
6 kašika šećera
4 kašike brašna
2 kašike mlevenih oraha
1 kašičica praška za pecivo
1 vanilin šećer
Za kremu :
6 žumanaca
3 kašike šećera
3 kašike gustina
400 ml mleka
100 g šlaga
vanila ekstrat, 1 kašikica
Za dekoraciju:
50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Za koru
Ulupati belanca sa šećerom i vanilin šećerom pa dodati brašno, orahe i prašak za pecivo. Sjedini i istresti u pleh 20×30 cm i staviti na 180 stepeni da se peče dok blago ne porumeni. Pečen biskvit ohladiti.
Za kremu
Stavite mleko da provri pa za to vreme ulupajte žumanca sa šećerom, dodajte brašno i par kašika mleka pa jedinite i zakuvajte u kipuće mleko. Mešajte dok se ne zgusne pa sklonite sa vatre, dodajte ektrat i ohladite.
Ulupajte čvrsto šlag pa dodajte ohladjenom kremu
Kremom namažite biskvit i ukrasite narendanom čokoladom.
6 belanaca
6 kašika šećera
4 kašike brašna
2 kašike mlevenih oraha
1 kašičica praška za pecivo
1 vanilin šećer
Za kremu :
6 žumanaca
3 kašike šećera
3 kašike gustina
400 ml mleka
100 g šlaga
vanila ekstrat, 1 kašikica
Za dekoraciju:
50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Za koru
Ulupati belanca sa šećerom i vanilin šećerom pa dodati brašno, orahe i prašak za pecivo. Sjedini i istresti u pleh 20×30 cm i staviti na 180 stepeni da se peče dok blago ne porumeni. Pečen biskvit ohladiti.
Za kremu
Stavite mleko da provri pa za to vreme ulupajte žumanca sa šećerom, dodajte brašno i par kašika mleka pa jedinite i zakuvajte u kipuće mleko. Mešajte dok se ne zgusne pa sklonite sa vatre, dodajte ektrat i ohladite.
Ulupajte čvrsto šlag pa dodajte ohladjenom kremu
Kremom namažite biskvit i ukrasite narendanom čokoladom.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar