subota, 30. prosinca 2017.

Savršeni ukusni :Delikates kolač!


Za Kakao koru :
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike ulja
4 kašike vrele vode
4 kašike brašna
1 kašika kakaoa
1 kašičica praška za pecivo

Za fil 1:
250 g mlevenih oraha
150 ml ruma (ili 100 ml mleka i 50 ml ruma, ili 150ml mleka i 2 kašičie ekstrata ruma)
250 g šećera u prahu

Za fil 2:

4 jajeta
9 kašika šećera
2 kašike kakaoa
250 gr margarina

Za Dekoraciju:
50 g čokolade za kuvanje, izrendane

Priprema
Za koru :

Ulupajte penasto belanca pa dodavajte šećer i umutite u jak šne.
Postepeno dodavajte žumanca, postepeno ulje pa vrelu vodu uz miksiranje.
Na kraju dodajte brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo.
Istresite sve u tepsiju velicine otprilike 25cm x 35cm i stavite da se peče na 180 stepeni oko 20 minuta. Proverite.
Za fil 1 
Šećer u prahu rastvorite u 150ml smese koju odaberete pa dodajte orahe.
Ovu smesu nanesite preko pečene i ohladjene kore koja ostaje u tepsiji u kojoj se pekla.

Za fil 2
Stavite na paru jaja, šećer i kakao pa mešajte dok se krem ne zgusne, pa ostavite da se ohladi.
Ulupajte margarin sobne temperature da bude penast pa mu postepeno dodavajte ohladjen krem i miksirajte.
Ovaj krem nanesite peko smese od oraha.

Odozgo pospite narendanom čokoladom i ostavite sve zajedno bar 3h da odstoji pa poslužite.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar