Za kore x2:
6 jaja
6 kašika šećera
4 kašike ulja
3 kašike kakaa
3 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
6 kašika šećera
4 kašike ulja
3 kašike kakaa
3 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
Za karamel krem:
550 ml mlijeka
200 gr šećera
5 kašika gustina
150 gr margarina
200 gr šećera
5 kašika gustina
150 gr margarina
I još:
200 ml slatke pavlake
100 gr kisele pavlake
50 – 100 gr šećera u prahu
malo kakaa za posipanje
100 gr kisele pavlake
50 – 100 gr šećera u prahu
malo kakaa za posipanje
Priprema
Za kore :
Ulupati žumanca sa šećerom, pa dodati uljeSve sjediniti pa dodati brašno i kakao i opet umutiti.Ulupati bjelanca sa prstohvatom soli u jak šam.Zatim sjediniti sa masom sa žumancima lagano mešajući kuhačom .Obložiti pleh 2o x 3o ili približnih dimenzija i istresti pola smese, razvući i peći 10 – 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Ponoviti postupak još jednom.Ohladiti kore dok se priprema krem.
Za krem :
Ostaviti da se otopi 100 gr šećera.
Kada se karamelizovao naliti 450 ml mlijeka i ostaviti da se otopi.
Umutiti ostatak šećera, gustin i ostalih 100 ml mlijeka pa kad masa sa šećerom i mlijekom provri zakuhati i mešati dok se ne zgusne.Skloniti sa vatre i ohladiti.Umutiti margarin i dodati mu ohladjen fil i sve umutiti zajedno.
Na prvu koru naneti ceo fil i preklopiti.
Ulupati slatku pavlaku pa dodati kiselu i šećer u prahu i još malo ulupati.
Naneti sve preko druge kore i ostaviti u frižider nekoliko sati posuti sa malo kakaa pa sjeći na ploške ili kocke i poslužiti.
Prijatno!